Speciale reis en hulp gevraagd

Nu het er eindelijk weer uitziet dat we vanaf deze zomer weer kunnen reizen, durven wij ook langzaam weer reisplannen te maken voor de toekomst.
Voor dit jaar twijfelen we nog of we wel of niet naar Curacao gaan, het ligt eraan of de maatregelen nog veranderen of niet. Voor volgend jaar staat er een rondreis naar Amerika op de planning, het jaar daarop willen we een rondreis maken over 2 of 3 eilanden in Indonesië en voor over drie jaar staat er een hele speciale reis op de planning.

Compassion in Kenia

Wij willen over drie jaar onze sponsorkindjes Leneepe en Sarah gaan ontmoeten. Zij wonen in Marsabit in Kenia en wij sponsoren hen via Compassion.

Compassion is een christelijke organisatie die kinderen een betere toekomst geven. Het Compassion project houdt in dat kinderen 1x in de week naar het project gaan, hier krijgen ze een warme maaltijd, lezen ze uit de bijbel, worden sponsoren teruggeschreven en doen ze leuke spelletjes met andere kindjes. Ook leren ze over hygiene wat in deze landen enorm belangrijk is.

Het bijzondere van Compassion is dat je je kindje kan bezoeken en dus met eigen ogen kan zien dat je kindje je brieven en foto’s ontvangt en wat er met je geld gebeurt.
Je krijgt een dag (ongeveer 6 uur) de tijd om met je kindje door te brengen, zijn of haar huis te bezoeken en kennis te maken met de overige familieleden.  Je kan het project en de school van je kindje zien en je eet gezellig samen.
Wij kijken hier echt enorm naar uit, we hebben foto’s van onze kindjes en we schrijven zeer regelmatig, maar hoe zien ze er echt uit? Wie is hun familie? Hoe ruikt je kindje? Welk karakter heeft je kindje? Je komt er past achter als je elkaar daadwerkelijk ziet. Onze meiden vasthouden en knuffelen is echt het liefste wat wij willen doen.

Deze reis willen we of combineren met een reis naar Zuid-Afrika, of met een rondreis door het Zuiden van Kenia. We zullen eerst naar Marsabit vliegen en daar 1 of 2 dagen te blijven om daarna door te vliegen naar of Zuid-Afrika of naar Nairobi. Het nadeel van doorvliegen naar Zuid-Afrika is dag je een gele koorts vaccinatie moet halen en die is niet fijn. Je kan er best ziek van worden en ook het zetten van de prik is geen pretje. Mijn man heeft hem twee keer gehad en zegt liever in Kenia te willen blijven om die vaccinatie te vermijden haha. Ik moet zeggen dat ik hem daar eigenlijk wel gelijk in moet geven. Maar  we willen ook zo graag naar Zuid-Afrika, we hebben gelukkig nog tijd om er over na te denken.

Jullie hulp nodig

Als we onze meiden naar bezoeken willen we natuurlijk ook leuke kadootjes voor ze meenemen. Compassion raadt aan om je hierin in te houden en maximaal 5 kleine kadootjes te geven aan je kindje. Hier zullen we ons dan ook zeker aan houden.
Maar waar hebben wij jullie hulp dan bij nodig? Nou het project zelf kan ook wel wat hulp gebruiken, dus zou ik jullie willen vragen of jullie kinderkleding (vanaf een leeftijd van 4 jaar), schoenen (ook vanaf 4 jaar) en klein speelgoed en knuffels voor ons willen verzamelen. Ook hygiene producten zijn erg belangrijk.

Waar is behoefte aan:

 • vesten met lange mouwen (niet te dik)
 • lange (niet te dikke) broeken
 • t-shirts
 • korte broeken
 • ondergoed en hemden
 • schoenen
 • shampoo
 • zeep
 • maandverband
 • tandpasta
 • tandenborstels
 • knuffels
 • Engelse kinderboekjes
 • kleurboeken
 • kleurpotloden/stiften
 • autootjes
 • poppen
 • poppenkleding
 • puzzeltjes

Wij zijn zelf ook aan het verzamelen, maar aangezien wij geen kleine kinderen hebben doen wij een oproep aan jullie. Mochten jullie de kledingkast van je zoon/dochter gaan opruimen en kleding weg willen doen, denk aan ons! Het liefst gratis, maar we hebben er ook wel een klein bedrag voor over.

Mocht je wat hebben wat wij kunnen gebruiken? Neem dan even via mail contact met mij op, dan kunnen we een dag afspreken waarop wij het komen ophalen.

Het is wel belangrijk dat de kleding nog goed is!

Zelf sponsoren

Compassion kan nog steeds heel veel sponsors gebruiken, uit verschillende landen zijn nog steeds kindjes aan het wachten op een sponsor.
Kan je het geld om te sponsoren niet missen? Ook dan kan je Compassion helpen, je kan vrijwilliger worden door brieven te vertalen of om te helpen op hun kantoor in Apeldoorn (nu wat lastiger i.v.m. Covid-19). Ook kan je schrijfsponsor worden, er zijn bedrijven die 1 of meerdere kindjes sponsoren maar geen tijd hebben om deze kindjes te schrijven. De brieven zijn erg belangrijk voor de kinderen en dus kan jij schrijfsponsor worden van deze kindjes.
Via deze link kan je zien wat jij kan betekenen.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *