Reizen naar de VS waar moet je rekening mee houden?

In december is het eindelijk zover, onze eerste reis naar Amerika. Wij gaan van 20 tot 26 december een citytrip doen naar New York, echt ontzettend veel zin in.
Maar reizen naar Amerika dat is nog niet zo één, twee, drie geregeld, het is niet dat je ‘s morgens besluit om een ticket te boeken om ‘s avonds naar Amerika te vliegen. Alhoewel, als je al een ESTA hebt en je doet een antigeentest dan zou het in theorie moeten kunnen.
Maar stel je hebt nog geen ESTA en je moet ook nog een PCR of antigeentest boeken, wat moet je dan allemaal regelen om überhaupt naar de VS te kunnen?

Wat moet je allemaal regelen?

Allereerst ga je natuurlijk opzoek naar een fantastisch hotel. Hou je van de drukte kijk dan eens naar een hotel midden in Manhattan, hou je hier niet van dan kan je ook kijken naar hotels in Williamsburg of op andere plekken buiten het centrum.

De vliegtickets, ook niet heel onbelangrijk anders kom je niet zo ver.
Wij vliegen heen met Delta en terug met KLM, maar zoals ik het nu zie gaan wij zeker vaker vliegen met Delta, hun service is net is klantvriendelijker dan die van KLM, zo kan je gratis stoelen reserveren in de Main Cabine, wil je een upgrade dan betaal je hier een veel lager bedrag voor dan bij KLM. Ook mag je bij Delta gratis 25 kilo bagage per persoon meenemen.

Heb je dit allemaal geregeld? Dan moet je een visum aanvragen. Vroeger kreeg je hiervoor een formulier in het vliegtuig, maar tegenwoordig kan je dit eenvoudig online invullen. Wij hebben onze ESTA aangevraagd via deze site. Ze vragen je het hemd van je lijf, maar eenmaal ingevuld duurde het bij ons nog geen 24 uur voor we de toestemming binnen hadden. De ESTA is 2 jaar geldig en kost 29.95 dollar, wij hebben besloten om ons te laten registeren bij de ambassade, dus betaalde wij 49,95 dollar per persoon. Maar dit leek ons wel een veilig idee dat in ieder geval iemand op de hoogte was dat wij in Amerika zijn (familie en vrienden weten het uiteraard ook, maar de ambassade heeft vaak een korter lijntje in het geval van een noodsituatie).

Vervolgens hebben wij via Spoedtest.nl een PCR test geboekt binnen de 72 uur dat onze vlucht vertrekt. Wij hebben ons al eerder laten testen bij Spoedtest.nl voor onze reizen naar Curacao en het is ons bij dit bedrijf erg goed bevallen.

En nu?

En nu? Nu is het wachten. Oh ja nog wel een dingetje, ben je niet gevaccineerd? Dan wordt je op dit moment niet toegelaten in de VS. Ook niet als je je laat testen. Ben je wel gevaccineerd dan ben je wel welkom, maar moet je je nog wel laten testen.

Wij hebben al wat reisgidsen gekochten en hebben voor kerstavond al een tafeltje gereserveerd bij een leuk restaurantje. We wisten niet hoe graag de New Yorker uiteten gaat op kerstavond en we uiteindelijk bij de KFC of ander fast food restaurant belanden hebben we vast een tafeltje gereserveerd.

Het enige wat wij nu nog willen doen is een seight seeingpass aanvragen. deze kan je kopen voor het aantal dagen dat je in New York bent, of het aantal dagen dat je gebruik wilt maken van de pas. Wij komen aan op 20 december om 13.10 uur, voor wij door de immigratie en de douane zijn en onze koffers hebben zijn we denk ik al 2 uur verder, vervolgens is het nog ruim een uur treinen naar ons hotel. Voor deze dag gaan wij geen pas aanschaffen, maar wel voor de dagen daarna. Het scheelt toch echt enkele honderden dollars of je de musea en andere bezienswaardigheden je pas laat zien of je daar ter plekken een ticket koopt. De pas is niet goedkoop, wij zijn bijna 400 dollar kwijt met z’n tweetjes, maar als ik kijk wat de hop on-hop off bus alleen al kost en de kaartjes voor de diverse bezienswaardigheden dan hebben wij deze kosten er al na 1 a 2 dagen uit. Dit is dus echt een tip om aan te schaffen mocht je ook een keer naar New York gaan.

Verder hebben wij een hotel vlakbij Schiphol geboekt voor de avond voor onze vlucht. We vertrekken om 11.00 uur en dus moeten wij al om 8 op Schiphol zijn. Vanuit ons huis naar Schiphol zou dat betekenen dat we van de ene file naar de andere file rijden en dus eigenlijk om 5 uur ‘s morgens al moeten vertrekken. Dat vroege opstaan plus de jetlag is geen fijn begin van de reis. Dus slapen wij bij van der Valk Schiphol en parkeren wij onze auto op P3 bij Schiphol, op deze manier beginnen wij relaxt aan onze reis.
Dit hebben wij afgelopen jaar ook gedaan toen we naar Curacao gingen en dit beviel ons uitstekend.

(Visited 30 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 comments