Romige pasta met bousin en kip

Romige pasta met boursin en kip uit de slowcooker

Zoals een aantal van jullie hebben gemerkt is mijn website ongeveer een maand geleden gehackt en zijn hierbij een grote hoeveelheid recepten verdwenen. Gelukkig kwam ik er op tijd achter doordat ik een melding kreeg dat er van een vreemd apparaat was ingelogd, maar dit heeft helaas niet kunnen voorkomen dat er zeker een stuk of 20-30 recepten verdwenen zijn.
Gelukkig had ik een aantal recepten in een schriftje staan, maar helaas een aantal ook niet. Die had ik ooit uitgeschreven op losse blaadjes en die blaadjes kan ik dus niet meer terugvinden, ik vrees dat die ooit bij het oud papier zijn weggegooid. Maar gelukkig kom ik er met behulp van jullie ook langzaam achter wat weg is omdat jullie favoriete recepten er ineens niet meer zijn, waaronder deze romige pasta met Boursin en kip uit de slowcooker.

Het hele verhaal wat ik bij dit recept had vermeld weet ik niet meer, dus jullie moeten het even doen met alleen het recept zonder toegevoegde woorden haha.

Romige pasta met boursin en kip uit de slowcooker

Soms hoeft het leven niet zo moeilijk te zijn, dat is deze romige pasta ook niet. Je doet alles in de slowcooker zet hem aan en na een tijdje wachten is je maaltijd gewoon klaar. Lekkerder en makkelijker wordt het vandaag niet.

 

Romige pasta met bousin en kip

Voorbereidingstijd30 minuten
Active Time4 uur
Totale tijd4 uur 30 minuten
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 250 gram champignons in kwarten gesneden
  • 2 bakjes boursin
  • 600 gram kippendijen of kipfilet als je kippendijen niet lekker vindt
  • 1 theelepel gemalen peper
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 120 ml kippenbouillion
  • zout naar smaak
  • 450 gram tagliatelle
  • 240 ml slagroom
  • parmazaanse kaas naar smaak

Instructies

  • Doe de kippendijen en champignons in de slowcooker en kruid met peper en zout, de knoflook en de Italiaanse kruiden
  • Leg de bousin bovenop de kip en champignons
  • Voeg de kippenbouillon toe
  • Zet de slowcooker voor 4 uur op low
  • Kook tegen het einde van de kooktijd water voor de tagliatelle
  • Kook de tagliatelle al dente
  • Giet de pasta af, bewaar een klein beetje van het kookwater, trek met 2 vorken de kip uit elkaar, voeg de pasta en de slagroom toe aan de slowcooker en roer goed door.
  • Voeg parmazaanse kaas naar smaak toe.
  • Eet smakelijk

 

In deze blog staan affiliate links. Door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Met deze vergoeding kan ik deze website voortzetten en jullie voorzien van heerlijke recepten. 

(Visited 4.649 times, 2 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories