Wie wel eens osso bucco heeft gegeten weet waar ik het over heb als ik zeg dat dit echt wel één van mijn favoriete stoofpotjes is.
Jammer genoeg is kalfsvlees niet heel goedkoop en daarom eten we het ook niet elke week, zelfs niet elke maand, maar het is altijd weer dubbel genieten als er osso bucco op tafel staat.
Goed kalfsvlees
Dit ga je niet vinden in de supermarkt en dus zal je er iets meer moeite voor moeten doen. Maar geloof mij voor deze osso bucco wil je heel graag een beetje moeite doen. Heb je geen slager in de buurt die kalfsvlees verkoopt? Dan heb ik de oplossing voor je namelijk Beef & Steak, hier verkopen ze echt de lekkerste osso busco.
Wie of wat is Beef & Steak?
Beef & Steak is de oplossing voor je probleem als je geen goede slagerij in de buurt hebt en je toch goed en eerlijk vlees wilt eten. Naast goed en eerlijk vlees verkopen ze ook heel veel andere producten als rubs, sauzen, bbq’s en accessoires en staan er op hun website heel veel heerlijke recepten.
Op de website kies je wat je wilt bestellen, hierna ga je naar je winkelmandje en kan je alles afrekenen. De pakketten met vlees worden vervolgens gekoeld bij je thuis bezorgd. Bestel je bijvoorbeeld op maandagochtend voor 11.00 uur dan wordt het vlees diezelfde avond nog bij je thuis bezorgd, perfect toch?
Wij bestellen hier eigenlijk altijd ons bbq vlees en Beef & Steak heeft ons nog nooit in de steak gelaten. Helaas wordt er niet in Duitsland bezorgd, maar gelukkig hebben wij lieve familie en vrienden in Nederland wonen, dus daar laten wij het altijd naar toe bezorgen en pikken het dan daar op.
Hoe maak je osso bucco?
Osso bucco uit de slowcooker
Materials
- 900 gram kalfsschenkels
- 1 theelepel zout
- ½ theelepel zwarte peper
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 uien gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel oregano
- 40 gram bloem
- 300 ml kippenbouillon
- 100 ml droge witte wijn
- 2 vastkokende aardappelen geschild en in blokjes gesneden
- 250 gram pompoen geschild en in blokjes gesneden
- 2 winterwortels geschild en in blokjes of halve maantjes gesneden
- 3 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels peterselie gehakt
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 10 groene olijven ontpit en door de helft gesneden
- 1 eetlepel kapertjes
Instructies
- Meng in een ondiepe schaal de bloem met de helft van het zout en de peper.
- Doop de schenkels in het bloemmengsel om ze goed te coaten (schud overtollig bloemmengsel eraf). Zet het overgebleven bloemmengsel opzij.
- Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de schenkes in porties toe en bak tot ze goudbruin zijn. Leg de kalfsschenkels in de slowcooker.
- Voeg de resterende olie, ui, knoflook, tijm, oregano en resterende zout en peper toe aan de pan waar je de schenkel in gebakken hebt en bak op middelhoog vuur, onder af en toe roeren, gedurende 5 minuten of tot de ui zacht is geworden.
- Voeg het uimengsel, de wijn, kippenbouillon en citroenrasp toe aan de slowcooker. Sluit het deksel en zet voor 6 tot 8 uur op low.
- Voeg na 6 tot 8 uur de kappertjes, olijven en citroensap toe.
- Wanneer je de osso bucco te dun vindt kan je de overgebleven bloem mengen met wat water tot je een papje krijgt. Dit papje kan je toevoegen aan je slowcooker om de osso bucco te binden.
In dit artikel staan affiliate links, door een aankoop te doen via één van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou uiteraard niks extra’s.