Oh jongens wij zijn zo gek op karbonaadjes en eten dit ook zeker 1x per week. Maar wist je dat je karbonaadjes ook heel goed in de slowcooker kan maken? Deze iets wat Oosterste karbonaadjes gaan heel goed samen met bijvoorbeeld gekookte aardappels en broccoli, of snijd na afloop de karbonaadjes in stukjes en serveer het met roerbakgroente en rijst.
Vroeger
Mijn ouders waren ook verzot op karbonaadjes en dus aten wij dit ook regelmatig als “borrel snack”, mijn moeder maakte dan een grote schaal met karbonaadjes en die altijd wij al kluivend op voor de tv. Dit is wel een heel verwarmend beeld wat ik heb als ik denk aan de zaterdagavonden vroeger bij ons thuis.
Op zaterdagavond was er om te beginnen altijd iets lekkers bij de koffie, vaak maakte mijn moeder dit zelf, maar had ze hier geen tijd voor dan werd het gehaald bij de banketbakker, zeker geen gebak uit de supermarkt. Na de koffie kwam voor mijn vader een biertje op tafel, mijn moeder dronk een glaasje rode wijn of een Martini en ik mocht dan een glaasje cola, dit was ook het enige glaasje cola wat ik in die hele week kreeg, dus jullie begrijpen dat cola iets heel bijzonders voor mij was. Mijn moeder had ‘s middags vaak al de karbonaadjes gebakken (of iets anders lekkers) en hoefde dit alleen nog maar even op te warmen. Er werd een leuke spelshow opgezet en het genieten kon beginnen.
Voor mijn gevoel duurde deze avonden eindeloos, maar achteraf bleek dat ik om uiterlijk half 10 toch echt al in bed lag haha. Mijn ouders zullen daarna ongetwijfeld nog meer karbonaadjes gegeten hebben en de nodige alcoholische versnaperingen hebben gedronken.
Hoe maak je deze karbonaadjes uit de slowcooker?
Karbonaadjes uit de slowcooker
Materials
- 4 karbonaadjes
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 3 cm verse gember geschild en geraspt
- 60 ml sojasaus
- 120 ml ketchup
- 60 ml honiing
- 40 ml appelciderazijn
- ½ theelepel gemalen zwarte peper
Instructies
- Verhit een beetje boter in de koekenpan en bak de karbonaadjes even 2-3 minuten om en om bruin, ze hoeven niet gaar te zijn.
- Leg de karbonaadjes in de slowcooker
- Meng in een kommetje de sojasaus met de ui, knoflook gember, ketchup, honing, bruine suiker, azijn en de peper.
- Roer dit heel goed door en giet dit bij de karbonaadjes
- Zet de slowcooker voor 6 uur op low.
In deze post vind je affiliate links. Dat betekent dat als jij via zo’n link een product koopt, ik een kleine commissie ontvang – zonder dat het jou iets extra’s kost! Zo help je mij om meer heerlijke recepten en keukengeheimen met je te blijven delen. 🧑🍳❤️
Bedankt voor je support en eet smakelijk! 🥗🍰
Leave a reply