pastasaus met gehaktballen

Pastasaus met gehaktballen uit de slowcooker

Pastasaus met Gehaktballen uit de Slowcooker: Het Ultieme Comfortfood

Soms wil je gewoon een bord romige, kruidige en hartverwarmende pasta met een rijke tomatensaus en sappige gehaktballen die zo mals zijn dat ze bijna smelten in je mond. Het geheim? De slowcooker.

Als je ooit hebt geprobeerd traditionele Italiaanse gehaktballen te maken, weet je dat geduld en een lange suddertijd cruciaal zijn. Door ze in de slowcooker te bereiden, vermijden we gedoe met bakken en sudderen op het fornuis. In plaats daarvan laten we de magie van de slowcooker het werk doen. De smaken trekken diep in het vlees en de saus wordt intens, fluweelzacht en vol karakter.

Het mooiste van dit gerecht? Je gooit alles in de slowcooker en laat het urenlang pruttelen, terwijl je je dag voortzet. Tegen de tijd dat je klaar bent om te eten, ruikt je keuken alsof je een Italiaans restaurant bent binnengelopen.

Klinkt als een droom, toch? Laten we aan de slag gaan!



Waarom pastasaus met gehaktballen in de slowcooker?

Misschien vraag je je af: Waarom zou ik mijn pastasaus en gehaktballen in de slowcooker maken?

Hier zijn drie redenen waarom dit de beste manier is:

Boterzachte gehaktballen – Doordat ze langzaam garen in de saus, worden ze ongelooflijk mals en smaakvol.

Diepe, rijke smaken – De Kruiden en Specerijen, tomaten en gehakt mengen zich langzaam en creëren een intens rijke saus.

Supergemakkelijk – Geen gedoe met aanbraden of continu roeren. Gooi alles erin, zet de slowcooker aan en laat de magie gebeuren.

Als je één keer pastasaus met gehaktballen in de slowcooker hebt gemaakt, wil je nooit meer terug!

pastasaus met gehaktballen

Pastasaus met gehaktballen

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Ingrediënten

Voor de gehaktballen

  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eetlepels geraspte parmazaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel oregano
  • ½ theelepel chilivlokken optioneel maar geeft wat meer pit
  • boter om in te bakken

Voor de pastasaus

Overig

  • 400 gram spaghetti, tagliatelle of fusilli
  • zout voor het kookwater

Voor de garnering

  • geraspte parmazaanse kaas
  • verse basilicum

Instructies

  • Meng in een grote kom het gehakt met het ei, paneermeel, melk, Parmezaanse kaas, knoflook, oregano, zout en peper.
  • Kneed het mengsel goed en vorm er gehaktballen van ter grootte van een walnoot.
  • Optioneel: Wil je een extra diepe smaak? Bak de gehaktballen kort aan in een pan met een beetje boter tot ze rondom bruin zijn. Dit is niet nodig, maar geeft extra smaak!
  • Leg de gehaktballen onderin de slowcooker.
  • Voeg de ui, knoflook en geraspte wortel toe.
  • Giet de tomatenblokjes, passata en tomatenpuree erbij.
  • Voeg de suiker (optioneel), oregano, basilicum, tijm, chilivlokken en het laurierblad toe.
  • Roer voorzichtig door, zodat de smaken zich goed mengen, maar de gehaktballen niet kapot gaan.
  • zet op low voor 6-8 uur
  • De langere kooktijd op low zorgt ervoor dat de gehaktballen nóg malser worden en de saus voller van smaak wordt.
  • Breng een grote pan water aan de kook met een flinke snuf zout.
  • Kook de pasta volgens de verpakking "al dente", zodat hij nog een lichte bite heeft.
  • Giet af en meng direct met de saus voor de beste smaak.
  • Schep de pasta op borden en verdeel de gehaktballen en saus erover.
  • Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en wat verse basilicum.
  • Serveer met knapperig brood en een frisse salade voor een complete maaltijd.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!



Tips & Variaties

1. Kan ik dit gerecht meal preppen?

✔ Ja! Bewaar de saus met gehaktballen tot 3 dagen in de koelkast of tot 3 maanden in de vriezer.

2. Hoe maak ik een vegetarische versie?

✔ Gebruik vegetarisch gehakt of maak gehaktballen van linzen en champignons.

3. Mijn saus is te dun, wat nu?

✔ Laat de slowcooker het laatste halfuur openstaan of voeg een maizenapapje toe (1 eetlepel maizena + 2 eetlepels water).

4. Kan ik andere pasta gebruiken?

✔ Zeker! Penne, rigatoni of pappardelle werken ook perfect.

Waarom Jij Dit Moet Proberen

Deze pastasaus met gehaktballen uit de slowcooker is:

Supergemakkelijk – Geen uren in de keuken staan, de slowcooker doet het werk.
Onwijs smaakvol – Langzaam gegaard voor de ultieme diepgang in smaak.
Perfect voor meal prepping – Makkelijk in te vriezen en ideaal voor drukke dagen.
Pure comfortfood – Echt zo’n gerecht waar iedereen blij van wordt!

In deze post vind je affiliate links. Dat betekent dat als jij via zo’n link een product koopt, ik een kleine commissie ontvang – zonder dat het jou iets extra’s kost! Zo help je mij om meer heerlijke recepten en keukengeheimen met je te blijven delen. 🧑‍🍳❤️

Bedankt voor je support en eet smakelijk! 🥗🍰

(Visited 337 times, 5 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

2 comments