Tip! Honden- en kattenurine verwijderen

Tip! Geur van honden- en kattenurine verwijderen

Tip! Geur van honden- en kattenurine verwijderen.

Onze Golden Retriever Max is inmiddels 14 1/2 jaar, enorm oud voor een Golden Retriever. Maar deze ouderdom gaat ook gepaard met de nodige ouderdomskwaaltjes. Hij heeft al enige tijd last van artose, hier krijgt hij pijn- en onstekingsremmers voor en 1x per maand een anabole injectie om zijn spieren sterk te houden. Dit gaat allemaal goed en hij hobbelt op zijn tempo nog vrolijk rond.

Echter is daar een kwaaltje bijgekomen, incontinentie. Max kan zijn plas moeilijker ophouden, waardoor hij wat vaker een ongelukje in huis heeft.
Het eerste plasje hadden we niet opgemerkt met als gevolg dat dit enorm is gaan stinken. De urine is in het laminaat getrokken en dat geeft een enorme stank.

Tip! Honden- en kattenurine verwijderen

Tip!

We hebben van alles geprobeerd, azijn, wasmiddel, dure middeltjes die zouden helpen, maar niks hielp.
Tot ik op een Duitse site de tip las om Danklorix te gebruiken.
Dit is een hygiene reiniger met als basis actieve chloor.
Volgens de tip was dit het enige wat echt werkte en aangezien ik inmiddels alles wilde proberen hebben wij een paar flessen Danklorix gekocht.

Gisteren ben ik begonnen met dweilen en toen ik klaar was rook ik geen urinelucht meer, dat was fijn zeg. Vanmorgen kwam ik beneden rook ik nog steeds niks. Max had weer een ongelukje gehad in huis, dus ik heb een emmer met 250 ml Danklorix gemaakt en 10 liter water en ben daarmee de urine gaan opdweilen. Plasje is weg en ook geen nare stank meer, ook niet in de woonkamer waar het laminaat was aangetast door de urine.

Tip! Honden- en kattenurine verwijderen

Stop

Stop dus met kopen van allerlei dure middeltjes en koop een paar flessen Danklorix. Ik weet niet of het in Nederland verkrijgbaar is, maar mocht je regelmatig boodschappen doen in Duitsland, de flessen zijn te koop bij de Kaufland en de DM en zijn 1,95 per fles.
Volgens mij kan je het bij de DM ook online bestellen en versturen zij ook naar Nederland.

Het middel zou ook werken bij de geur van braaksel van mens en dier.
Ook kattenurine zou perfect werken. Met deze twee heb ik geen ervaring al heb ik wel voor de kattenbak gedweild, maar het rook daar niet naar kattenurine. Ik zal de kattenbak er eens mee schoonmaken, goed laten drogen tot de geur van de Danklorix (chloor) verdwenen is en dan kijken of de kattenbak weer fris ruikt. Mocht dit werken dan zal ik later een update plakken aan deze blog.

Ik hoop dat jullie aan deze tip iets hebben en dat het bij jullie ook werkt.

 

(Visited 48 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *