Gnocchi cacio e pepe

Gnocchi cacio e pepe

Soms is een gerecht zo eenvoudig en lekker dat het haast onmogelijk lijkt. Neem nou deze Gnocchi cacio e pepe, grofweg vertaald als gnocchi met kaas en peper en meer is het niet. Maar jongens dit is zo ongelofelijk lekker. Eet er een lekkere salade bij en je hebt een top maaltijd.

Gnocchi

Je kan de gnocchi zelf maken, ik heb dit geprobeerd maar dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Mijn ex vriendje van heel erg lang geleden wat een Italiaan en ik heb heel vaak in de keuken gestaan samen met zijn oma, moeder en zussen. Hoevaak zij mij wel niet hebben uitgelegd hoe ik de gnocchi moet rollen is niet meer op twee handen te tellen, laten we het er maar op houden dat dit niet mijn specialiteit is. Uiteindelijk kreeg ik het wel in de vinger en maak ik nog regelmatig gnocchi, als ik even geen zin heb in moeilijk dan haal ik gewoon verse gnocchi, ook ik ben wel eens lui als het op koken aan komt 😉

Wat is gnocchi?

Gnocchi is een populaire Italiaanse deegwarensoort die gemaakt wordt van aardappelen, tarwemeel en soms eieren. Het woord “gnocchi” is afgeleid van het Italiaanse werkwoord “gnoccare,” wat “kneden” of “drukken” betekent. Gnocchi heeft een rijke geschiedenis en is een veelzijdige en geliefde aanvulling op de Italiaanse keuken.

De bereiding van gnocchi begint met het koken van aardappelen, die vervolgens worden gepureerd tot een gladde massa. Vervolgens wordt er tarwemeel aan toegevoegd om een zacht deeg te vormen. In sommige recepten worden ook eieren en zout toegevoegd voor smaak en textuur. Het deeg wordt voorzichtig gekneed en gerold tot kleine cilindrische stukjes, die meestal met een vork worden gemarkeerd om een ribbelige textuur te creëren, die de saus beter kan vasthouden.

Gnocchi kunnen op verschillende manieren worden bereid en geserveerd. Ze kunnen worden gekookt in kokend water tot ze bovendrijven, wat meestal slechts enkele minuten duurt. Daarna kunnen ze worden geserveerd met verschillende sauzen, zoals tomatensaus, pesto, boter en salie, of gorgonzolasaus.

Het eindresultaat is een deegwaar met een zachte textuur en een heerlijke aardappelsmaak. Gnocchi zijn geliefd om hun veelzijdigheid en worden vaak beschouwd als een comfortvoedsel in de Italiaanse keuken. Ze kunnen worden geserveerd als bijgerecht of als hoofdgerecht, en hun unieke textuur en smaak maken ze geliefd bij fijnproevers over de hele wereld.

Kortom, gnocchi zijn zachte deegkussentjes gemaakt van aardappelen en meel, die populair zijn in de Italiaanse keuken. Ze kunnen worden geserveerd met diverse sauzen en zijn geliefd om hun smaak en veelzijdigheid.

Hoe maak je gnocchi cacio e pepe?

Het is werkelijk minuten werk om deze heerlijke gnocchi cacao e pepe op tafel te zetten. Voor je partner zijn of haar schoenen uit heeft getrokken kan jij al opscheppen.

Gnocchi cacio e pepe

Voorbereidingstijd2 minuten
Active Time5 minuten
Totale tijd7 minuten
Opbrengst: 2 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 300 gram gnocchi in het koelvak van je supermarkt
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 60 gram geraspte parmazaanse kaas
  • 2 theelepels vers gemalen zware peper

Instructies

  • Kook de gnocchi in een grote pan met licht gezouten, kokend water. Giet af en bewaar 200 ml van het kookwater.
  • Verhit de boter in een grote koekenpan. Voeg de gnocchi, kaas en peper en 150 ml van het kookvocht toe, zet het vuur iets hoger en roer tot de gnocchi een goed laagje heeft.
  • Giet er eventueel wat meer water aan toe als je het sausje te dik vindt.
  • Eet smakelijk

 

In deze blog staan affiliate links, door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s. 

(Visited 124 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept