Wij zijn geen vegetariërs, maar proberen wel heel bewust om te gaan met vlees. Zo eten wij hooguit 3x per week vlees, de rest van de week eten wij vegetarisch. Deze groente lasagne uit de slowcooker komt daarbij ook met grote regelmaat op tafel.
Groente lasagne uit de slowcooker is dat lekker?
Ja! Dit is echt heel erg lekker. Oké toegegeven je mist wel een lekker krokant korstje van kaas, maar als ik eerlijk ben vind ik het altijd lekkerder wanneer de kaas niet krokant gebakken is, maar nog een beetje smeuig is, zodat je van die lange “kaasdraden” krijgt…heerlijk!
Het voordeel van de lasagne in de slowcooker maken is dat je ‘s morgens alles al kan klaarmaken en vervolgens zet je de slowcooker aan en heb je er verder geen omkijken meer naar. Nu het langzaam weer wat mooier weer begint te worden zijn wij met grote regelmaat op de fiets of op de golfbaan te vinden. Een rondje fietsen doen we al gauw 4 uur en een rondje golf is ook al gauw 4 uur (2 1/2 – 3 uur golfen, er naar toe rijden en nog wat drinken na afloop). Hoe lekker is het dan dat je eten al klaar gemaakt wordt en je bij thuiskomst alleen nog maar de tafel hoeft te dekken en op te scheppen. Ik hartje slowcooker.
Hier nog een heerlijk recept voor lasagne uit de slowcooker
Voordelen slowcooker
Heb je nog geen slowcooker en wil je het ook wel eens proberen? Bij Bol.com hebben ze nu leuke slowcookers in de aanbieding, op deze manier kan je voor een relatief laag bedrag proberen of het slow cooker ook iets voor jou is. Maar ik weet zeker als je eenmaal een slowcooker hebt aangeschaft je al heel snel niet meer zonder kunt.
Beeld je eens in, straks in de zomer lekker een dagje naar het strand of het zwembad, bij thuiskomst heb je geen zin meer om te koken, hoe heerlijk is het dan dat de slowcooker dit werk al voor je heeft gedaan. Ga je op vakantie? Neem de slowcooker dan ook mee, het heeft een laag wattage waardoor je de slowcooker ook op de camping kunt gebruiken. Dus zet de slowcooker ‘s morgens lekker aan, ga stadjes bezichtigen en bij terugkomst is je eten klaar. Heb ik je al overtuigd? Pakte ik vroeger eerst kleding en zonnebrand in voor de vakantie, nu gaat al eerste de slowcooker in de auto.
Hoe maak je deze groente lasagne?
Groente lasagne
Equipment
- Slowcooker
Materials
- 1 eetlepel zonnebloemolie of andere neutrale olie
- 2 uien in stukjes gesneden
- 2 grote tenen knoflook fijn gesneden
- 2 courgettes in blokjes gesneden
- 1 rode paprika in stukjes gesneden
- 1 gele paprika in stukjes gesneden
- 400 gram gesneden tomatenstukjes
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 theelepels groentebouillon poeder
- 15 gram verse basilicum fijn gehakt
- 1 aubergine in dunne plakken gesneden
- 6 lasagne bladen
- 1 bol mozzarella in plakjes gesneden
Instructies
- Verhit de olie en fruit hierin de uien en knoflook zachtjes aan tot ze zacht zijn
- Voeg de courgette, paprika, tomatenblokjes, tomatenpuree, de groentebouillon en de basilicum toe. Roer goed door. Bak dit zachtjes voor ongeveer 5 minuten met de deksel op de pan.
- Leg wat plakken aubergine op de bodem van de slowcooker en dek dit af met lasagne bladen
- Schep hier wat van het groentemengsel op
- Leg hier weer wat plakken aubergine op en daarop weer lasagne bladen
- Ga net zo lang door tot de aubergine, groentemengsel en lasagne bladen op zijn
- Eindig met het groentemengsel
- Leg hier plakjes mozzarella op
- Zet de slowcooker voor 3 uur op low
- De lasagne is klaar als de lasagne bladen gaar zijn.
In dit artikel staan affiliate links. Wil je mij en mijn werk ondersteunen? Door een aankoop te doen via een van de links krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Het kost jou overigens niks extra’s.