Als er één gerecht is dat comfort en verfijning combineert, dan is het wel een heerlijke kom kerriesoep met garnalen en spinazie. Deze soep is romig, kruidig en boordevol smaak, en het beste van alles? Hij is verrassend eenvoudig te maken, vooral in de slowcooker! Ideaal voor een doordeweekse maaltijd waarbij je nauwelijks hoeft om te kijken naar de bereiding.
Ik ben persoonlijk dol op garnalen. Of ze nu gebakken, gegrild of in een soep verwerkt zijn, ik kan er geen genoeg van krijgen! Mijn man daarentegen deelt die liefde niet helemaal. Daarom maak ik deze soep soms in twee varianten: één met garnalen voor mij en een versie met bijvoorbeeld kip of tofu voor hem. Zo genieten we allebei van deze heerlijke soep op onze eigen manier!
Waarom je deze soep moet proberen
- – Boordevol smaak: De combinatie van kerrie, kokosmelk en limoen zorgt voor een heerlijke balans tussen kruidig, romig en fris.
- – Gezond en voedzaam: Garnalen zijn een geweldige bron van eiwitten, terwijl spinazie een flinke dosis vitaminen en mineralen levert.
- – Makkelijk en tijdbesparend: Met de slowcooker hoef je nauwelijks iets te doen; laat de tijd het werk voor je doen!

Equipment
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 middelgrote ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 rode paprika in kleine blokjes
- 1 eetlepels kerriepoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 liter groentebouillon
- 400 ml kokosmelk
- 200 gram verse spinazie gewassen en grof gehakt
- 300 gram rauwe garnalen gepeld en schoongemaakt of kip en/of tofu als alternatief
- zout en peper naar smaak
- sap van 1 limoen
Instructies
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui tot hij glazig is (ongeveer 3 minuten). Voeg de knoflook en paprika toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de kerrie en komijn toe en bak nog 1 minuut mee (hierdoor krijgen de kruiden meer smaak).
- Doe het ui-knoflook-paprikamengsel in de slowcooker.
- Schenk de groentebouillon en kokosmelk erbij. Roer alles goed door, doe het deksel op de slowcooker en zet hem op low voor 4-5 uur
- Voeg de spinazie en garnalen toe in de laatste 30 minuten van de kooktijd. Roer goed door en laat het geheel verder garen totdat de garnalen roze en ondoorzichtig zijn. Als je voor een alternatief zoals kip kiest, voeg deze dan al in het begin toe zodat het goed kan garen.
- Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg het limoensap toe en roer alles goed door.
- Schep de soep in kommen en garneer eventueel met verse koriander. Serveer direct en geniet!
Nutrition
Tips en Variaties
- Vegetarisch? Vervang de garnalen door kikkererwten of blokjes tofu.
- Extra pit? Voeg een fijngesneden rode peper of een theelepel sambal toe.
- Restjes? Deze soep blijft een dag in de koelkast goed en smaakt de volgende dag nog lekkerder!
Met deze slowcooker variant haal je gemak en heerlijke smaak in huis. Perfect voor een drukke dag waarbij je toch wilt genieten van een voedzame maaltijd. Eet smakelijk!
In deze post vind je affiliate links. Dat betekent dat als jij via zo’n link een product koopt, ik een kleine commissie ontvang – zonder dat het jou iets extra’s kost! Zo help je mij om meer heerlijke recepten en keukengeheimen met je te blijven delen. 🧑🍳❤️
Bedankt voor je support en eet smakelijk! 🥗🍰
Leave a reply