Kerrieospe met garnalen en spinazie

Kerriesoep met garnalen en spinazie uit de slowcooker

Als er één gerecht is dat comfort en verfijning combineert, dan is het wel een heerlijke kom kerriesoep met garnalen en spinazie. Deze soep is romig, kruidig en boordevol smaak, en het beste van alles? Hij is verrassend eenvoudig te maken, vooral in de slowcooker! Ideaal voor een doordeweekse maaltijd waarbij je nauwelijks hoeft om te kijken naar de bereiding.

Ik ben persoonlijk dol op garnalen. Of ze nu gebakken, gegrild of in een soep verwerkt zijn, ik kan er geen genoeg van krijgen! Mijn man daarentegen deelt die liefde niet helemaal. Daarom maak ik deze soep soms in twee varianten: één met garnalen voor mij en een versie met bijvoorbeeld kip of tofu voor hem. Zo genieten we allebei van deze heerlijke soep op onze eigen manier!

Waarom je deze soep moet proberen

  • – Boordevol smaak: De combinatie van kerrie, kokosmelk en limoen zorgt voor een heerlijke balans tussen kruidig, romig en fris.
  • – Gezond en voedzaam: Garnalen zijn een geweldige bron van eiwitten, terwijl spinazie een flinke dosis vitaminen en mineralen levert.
  • – Makkelijk en tijdbesparend: Met de slowcooker hoef je nauwelijks iets te doen; laat de tijd het werk voor je doen!




Kerrieospe met garnalen en spinazie

Kerriesoep met garnalen en spinazie

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 uur
Totale tijd: 5 uur 10 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Puur Koken

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui tot hij glazig is (ongeveer 3 minuten). Voeg de knoflook en paprika toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de kerrie en komijn toe en bak nog 1 minuut mee (hierdoor krijgen de kruiden meer smaak).
  • Doe het ui-knoflook-paprikamengsel in de slowcooker.
  • Schenk de groentebouillon en kokosmelk erbij. Roer alles goed door, doe het deksel op de slowcooker en zet hem op low voor 4-5 uur
  • Voeg de spinazie en garnalen toe in de laatste 30 minuten van de kooktijd. Roer goed door en laat het geheel verder garen totdat de garnalen roze en ondoorzichtig zijn. Als je voor een alternatief zoals kip kiest, voeg deze dan al in het begin toe zodat het goed kan garen.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg het limoensap toe en roer alles goed door.
  • Schep de soep in kommen en garneer eventueel met verse koriander. Serveer direct en geniet!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 20g | Fat: 15g | Fiber: 2g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Tips en Variaties

  • Vegetarisch? Vervang de garnalen door kikkererwten of blokjes tofu.
  • Extra pit? Voeg een fijngesneden rode peper of een theelepel sambal toe.
  • Restjes? Deze soep blijft een dag in de koelkast goed en smaakt de volgende dag nog lekkerder!

Met deze slowcooker variant haal je gemak en heerlijke smaak in huis. Perfect voor een drukke dag waarbij je toch wilt genieten van een voedzame maaltijd. Eet smakelijk!

 

 

In deze post vind je affiliate links. Dat betekent dat als jij via zo’n link een product koopt, ik een kleine commissie ontvang – zonder dat het jou iets extra’s kost! Zo help je mij om meer heerlijke recepten en keukengeheimen met je te blijven delen. 🧑‍🍳❤️

Bedankt voor je support en eet smakelijk! 🥗🍰

(Visited 118 times, 3 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.