Sinds wij koolhydraatarm eten vind ik de lunch vaak echt een uitdaging. Als je altijd gewend bent om brood te eten en de salades je je neus uitkomen, wat moet je dan?
Gelukkig heb ik een heerlijke oplossing voor dit “probleem” gevonden, de chaffle! De wat? De chaffle.
Wat is een chaffle?
Een chaffle is een wafel van kaas en ei en echt ontzettend lekker, vooral omdat je er eindeloos mee kunt variëren.
Je kan hem zelfs zoet eten met wat zoetstof en kaneel is het net of je een gewone wafel eet.
Ik eet hem het liefst met wat gegrilde groente en geloof mij je hebt tot aan het avondeten echt geen trek meer. Dus ook ideaal voor het moeilijke momentje rond 4 uur, je hebt dan echt geen zin om te snaaien.
Hoe maak je een chaffle?
Ik zal jullie hier een basisrecept geven en daarna laat ik het aan jullie over.
Ga je voor zoet en voeg je zoetstof, kaneel en een vanillearoma toe? Of maak je hem hartig met gegrilde groente? Of doe je wat Italiaanse kruiden door het beslagen? Je kan ook een andere kaas gebruiken, maar mozzarella is een kaas die neutraal smaakt en daarom kan je er eindeloos mee variëren.
Koolhydraatarme chaffleis
Materials
- ½ bolletje mozzarella
- 1 ei
- handje oude geraspte kaas
- wafelijzer
Instructies
- Verwarm het wafelijzer
- Snijd het halve bolletje mozzarella in kleine stukjes
- Doe het ei in een kommetje, meng de mozzarella en een klein beetje geraspte kaas er doorheen
- Als je wafelijzer opgewarmd is kan je daarover verdelen
- Het duurt ongeveer 8-10 minuten voor je chaffle klaar is