Zelf heerlijke Subway broodjes maken.

Zijn jullie ook zo gek op de broodjes van Subway? Mijn favoriet is het cheese-oreganobroodje met steak and cheese met extra kaas….heerlijk.

Het broodje zelf is eenvoudig zelf te maken en daarna kan je deze beleggen met jou favoriete beleg. Afgelopen zaterdag aten wij deze met pulled chicken uit de slowcooker, ook heel erg lekker.

Eerste kennismaking

Subway hebben wij leren kennen toen wij van 2008 t/m 2011 in Engeland woonde. Wij woonde in de plaats Yeovil, een middelgrote stad in het Zuid-Westen van Engeland in Somerset. We hebben daar echt een fantastische tijd gehad en het was oprecht jammer dat de tijd van 3 jaar zo voorbij was en wij terug moesten naar Nederland.


We hebben nog steeds goed contact met een aantal lieve vrienden daar en proberen ook minimaal 2x per jaar die kant op te gaan. Helaas door corona zijn we in maart 2020, net voor het hele land in lockdown ging, voor het laatst geweest. We missen Engeland en onze vrienden echt verschrikkelijk en hopen dat we later dit jaar een paar dagen kunnen gaan.

Maar goed in het centrum van Yeovil zat/zit een Subway en daar hebben wij voor het eerst kennis gemaakt met deze heerlijke broodjes. Mijn favoriet was toen al de steak and cheese en ondanks dat ik een aantal andere broodjes ook geprobeerd heb, blijft dit mijn absolute favoriet.

Hoe maak je deze broodjes?

Subway broodjes cheese-oregano

Voorbereidingstijd30 minuten
Active Time16 minuten
Gang: Lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Brood
Opbrengst: 5 broodjes
Auteur: Puur Koken

Materials

Voor het deeg

  • 600 gram bloem
  • 10 gram droge gist of 30 gram verse gist
  • 7 gram zout
  • 20 gram kristalsuiker
  • 350 ml lauwwarm water
  • 40 ml olijfolie + een beetje extra

Voor de topping

  • 70 gram geraspte parmazaanse kaas
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels uienpoeder
  • Scheutje melk voor het bestrijken van de broodjes

Instructies

  • Doe het gist bij het water, voeg de suiker toe en roer dit goed door, laat dit ongeveer 10 minuten staan
  • Weeg ondertussen alle ingredieten af
  • Doe de bloem in kom en maak hier een kuil in, schenk in de kuil het water met gist en voeg hier de olijfolie aan toe. Strooi het zout over de rand.
  • Kneed nu het deeg met een mixer met deeghaken in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg. Je kan het ook met je handen doen, dan ben je wel wat langer bezig.
  • Giet een scheutje olijfolie in een schone kom en draai hier het deeg doorheen tot alles een laagje olie heeft.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat 1 uur rijzen op een warme plek, tot het deeg in volume is verdubbeld
  • Haal het deeg uit de kom en kneed nog een keer kort door
  • Strooi wat bloem op het aanrecht en verdeel de bol in 5 gelijke stukken. Ik doe dit door de hele bol te wegen en dat te delen door 5, daarna maak ik kleinere bolletjes die ik telkens afweeg. Zo worden je broodjes allemaal even groot.
  • Druk vervolgens de bollen plat en maak er een cirkel van ongeveer 10 x 10 cm van, rol dit vervolgens op en druk de naad goed dicht. Vorm er broodjes van ongeveer 15-20 cm van.
  • Leg de broodjes op een met bakpapier bekleed bakblik en kwast de broodjes in met een beetje melk.
  • Meng alle ingredienten voor de topping en strooi dit over de broodjes heen
  • Dek de broodjes af met een stuk plasticfolie en laat de broodjes nog 3 kwartier rijzen
  • Verwarm de oven op 200 graden
  • Snijd de broodjes met een scherp mes in en bak ze vervolgens in 16 minuten goudbruin.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze broodjes vinden.
En ik hoor jullie al denken, jullie aten toch koolhydraatarm? Dat klopt, doordeweeks eten wij koolhydraatarm, maar in het weekend zijn we iets minder streng, sporten we een keer extra en zo houden we het leuk en in balans.

(Visited 962 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




4 comments