Italiaans? Of toch Grieks?
Wist je dat lasagne oorspronkelijk uit Griekenland komt? Het woord lasagne is afgeleid van het Griekse woord ‘Laganon’. De Italianen beweren echter dat zij de eerste waren die de lasagne ontdekte, maar dat schijnt aantoonbaar niet waar te zijn.
Maar waar het ook vandaan komt, lasagne is gewoon erg lekker en ook kinderen maak je er vaak wel blij mee. Ook een goede manier om te zorgen dat ze ongemerkt hun portie groente binnen krijgen. Verstopt onder een lekkere dikke laag kaas en mocht dat ook niet lukken gewoon je tomatensaus aanvullen met extra groente, even de staafmixer er doorheen gehakt erbij en geen hond…eh kind zal merken dat het groente eet…sssstttt.
Grote eters of groot gezin
Dit recept is voor een groot gezin of voor een gezin met grote eters. Wij zijn net z’n tweetjes en de vriezer ligt vol met bakjes lasagne. Maar die komen echt wel op.
Ingrediënten
- Tomatensaus
- 2 puntpaprika’s
- 2 uien
- 3 tomaten
- 1 courgette
- 3 wortels
- 3 teentjes knoflook
- 250 gram mozzarella
- 200 gram geraspte kaas
- Lasagne bladen
- 500 gram gehakt
- Peper en zout
How to make:
- Verwarm de oven op 200 °C
- Snijd alle groente fijn en pers de knoflook
- Bak het gehakt rul en voeg alle groente en de knoflook toe, bak voor 5 minuten
- Breng op smaak met zout en peper
- Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes
- Voeg de tomatensaus toe en laat het 10 minuutjes koken
- Verdeel een beetje saus over de bodem van de ovenschaal en leg hier lasagne bladen op
- Verdeel weer wat saus over de bladen en leg hier wat plakjes mozzarella op
- Dek weer af met de bladen
- Ga zo door en eindig met de saus, strooi hier de geraspte kaas over
- Zet in de oven voor 30 minuten
Klaar is je lasagne, eet smakelijk!!