Tomatensaus

Pizza, pasta, lasagne

Met deze tomatensaus kan je heel veel kanten op. Smeer hem op je pizza, voeg extra groente en eventueel gehakt toe en gebruik het over je pasta of lasagne.
Sinds wij zijn overgestapt op eten zonder pakjes en zakjes is er echt een wereld voor mij opengegaan. Nooit geweten dat het vaak zo simpel is om je eigen saus te maken, je eigen pindakaas, je eigen pasta, patat enz. Soms kost het je even wat tijd en soms is het bijna sneller klaar dan wanneer je een pot opendraait. Weten wat je eet is voor ons erg belangrijk, weten dat je geen rommel binnen krijgt, geen extra suikers of zout. Het liefst zou ik jullie allemaal zonder pakjes en zakjes willen laten koken, maar dat gaat helaas niet. Wel ben ik van plan om in de toekomst kookworkshops te geven, zodat je zelf kan ervaren hoe simpel en lekker het is om te koken met verse producten.

Maar goed we dwalen af, tomatensaus dus. Het recept wat ik hier zal delen is een basisrecept, doe erin wat je lekker vindt. Extra knoflookje of extra paprika ga je gang. Wil je andere kruiden gebruiken.. doe lekker. Recepten zijn (voor mij) een leidraad, meestal maak ik het één keer zoals het in het recept staat en daarna ga ik volledig los en laat ik mijn fantasie de vrije loop. Ik merk dat ik steeds meer doorkrijg welke smaken goed bij elkaar passen (en welke absoluut niet), tot nu toe is er nog nooit iets in de prullenbak beland wat echt niet lekker was.

Weck of vries het in

Je kan deze tomatensaus ook goed wecken of invriezen, zo heb je altijd een voorraad zelfgemaakte pastasaus in huis en hoef je niet naar een pakjes of zakje te grijpen.

Ingrediënten:

  • 1 kg goed rijpe tomaten
  • 2 paprika’s
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • Provençaalse kruiden (gebruik zoveel als je lekker vindt)
  • 3 eetlepels olijfolie

How to make:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Snijd de tomaten in kwarten en leg ze in een ovenschaal
  3. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken, leg ook in de ovenschaal
  4. Snijd de ui doormidden, verwijder het velletje en snijd in grove stukken, leg ook dit in de ovenschaal
  5. Plet de teentjes knoflook, verwijder het velletje en snijd in grove stukken, leg tussen de andere groente
  6. Strooi de kruiden er overheen en besprenkel met de olijfolie
  7. Zet de ovenschaal in de oven voor 30 minuten
  8. Haal de ovenschaal uit de oven en pureer de groente met de staafmixer
  9. Klaar is je tomatensaus
  10. Wanneer je het wilt invriezen laat het dan helemaal afkoelen en doe het vervolgens in bakjes in de vriezer

Als je deze pastasaus ook gaat maken laat mij dan vooral weten hoe je het vond.

Please follow and like us:

About the author

Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View all posts

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *