Nu de temperaturen weer flink gezakt zijn en het al weer behoorlijk op herfst lijkt is er niks lekkerder dan een grote pan met zelfgemaakte soep, bruine bonensoep in dit geval.
Hou je van erwtensoep dan hou je ook zeker van bruine bonensoep. Ook qua bereiding lijkt het heel erg op erwtensoep, je moet er wel geduld voor hebben, maar het resultaat is echt een heerlijk soepje.
Hoe maak je deze bruine bonensoep uit de slowcooker?
Deze soep is ook te maken zonder slowcooker, gebruik dan i.p.v. 2 liter water 2 1/2 liter water of voeg meer bruine bonen toe.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten:
500 gram gedroogde bruine bonen
1 winterpeen
1 preiÂ
1/4 knolselderij
1 ui
1 grote aardappel of 2 kleintjes
1 bakje selderij
2 liter water
3 groentebouilionblokjesÂ
3 karbonaadjes
2 verse worstjes
1 rookworstÂ
Hoe maak je het?
Dag 1:
- Zet de bruine bonen minimaal 1 nacht in koud water (ik doe het meestal 24 uur van te voren)
- Doe het water, boullionblokjes en de karbonaadjes en verse worst in de slowcooker en zet op low voor 6 uur.
- Zet hierna de slowcooker uit, je bouillion voor de soep is klaar.
Dag 2:Â
- Haal het vlees uit de pan en snijd in stukjes
- Snijd alle groente in blokjes
- Schil de aardappel en snijd deze ook in kleine blokjes
- Doe de groente en het vlees terug in de slowcooker
- Giet de bruine bonen af en voeg deze ook toe
- Zet nu de slowcooker op low en laat minimaal 8 uur pruttelen
- Roer af en toe door
- Snijd de rookworst in plakjes en voeg het laatste uur toe aan de soep
- Lekker met zelfgebakken roggebrood met spek.
Hoor graag als jullie deze soep gemaakt hebben wat jullie er van vonden.Â
Â
Soep lijkt me heel lekker, maar zelfgemaakte roggebrood?
Uiteraard ????. Het recept voor zelfgemaakt roggebrood staat nog op mijn to-do lijstje.
Ik ben bezig met het recept maar nu ben ik bang dat de Slowcooker te klein is???? (3,5 liter)
Mijn slowcooker is ook 3.5 liter, het zou dus moeten passen.
Misschien gekke vraag, maar laat je de slowcooker met vlees buiten de koelkast nadat de bouillon klaar is? Omdat je de volgende dag de soep afmaakt vroeg ik me dat af. Dank alvast voor je reactie! Groetjes Diana
Heb de bruine bonensoep gemaakt. Was niet zo mooi bruin als op de foto maar wel erg lekker.
Dat kan komen door de knolselderij, volgende keer wat minder erin doen 😉.