Belgisch stoofvlees

Een tijdje terug deelde ik een bericht over Belgisch stoofvlees, ik zag dat ik daarbij vergeten was het recept te plaatsen….beetje dom. Maar hierbij alsnog het recept voor dit heerlijke stoofvlees.

Je kan dit recept net als mij maken in een slowcooker maar heb je deze niet dan kan je deze ook maken in een braadpan met dikke bodem. Het recept is dan een beetje anders, maar ik zal beide recepten plaatsen.

Ingrediƫnten voor slowcooker:

  • 500 gram rundvlees
  • Wat bloem
  • 200 ml Belgisch dubbel bier (kies zelf uit wat je een lekker biertje vindt)
  • 3 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 1 grote teen knoflook of 2 kleintjes
  • 1 grote ui of 2 kleintjes
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel of 3 hele kruidnagels
  • Zout en peper
  • Braadboter

How tot make it:

  • Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 cm groot
  • Strooi er zout, peper en wat bloem overheen
  • Hussel het vlees door de bloem heen zodat op al het vlees een laagje bloem zit
  • Laat de boter in de pan bruin worden en leg het vlees er in
  • Braad het vlees ongeveer 5 minuten, tot het een mooi bruin kleurtje heeft gekregen
  • Leg het vlees (zonder het braadvocht) in de slowcooker en zet op low
  • Snijd ondertussen de ui en knoflook en bak dit in het overige braadvocht tot het glazig is maar niet bruin
  • Voeg het bier, appelstroop en witte wijnazijn toe en laat 5 minuutjes zachtjes pruttelen
  • Voeg alles bij het vlees in de slowcooker en roer even door
  • Leg de tijm en de laurierblaadjes boven op en doe de deksel op de slowcooker zet voor ongeveer 7 uur op low
  • Je kan het laatste half uur wat maizena er doorheen roeren om de saus te binden

Ingrediƫnten voor braadpan

  • Alles wat hier boven staat
  • 1 flesje Belgisch bier (kies zelf een lekker biertje uit)

How to make it:

  • Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 cm en bestrooi met zout en peper, haal vervolgens het vlees door de bloem zodat overal op het vlees een laagje bloem zit
  • Smelt wat boter in de pan en bak het vlees aan
  • Snijd ondertussen de ui en de knoflook en voeg deze toe aan het vlees
  • Laat alles voor 5 minuten zachtjes bakken
  • Voeg het bier, appelstroop en witte wijnazijn toe
  • Leg de takjes tijm en de laurierblaadjes er bovenop
  • Draai het vuur heel laag en laat alles met de deksel op de pan ongeveer 4 uurtjes heel zachtjes pruttelen
  • Haal het laatste half uur de deksel van de pan en bind de saus eventueel met wat maizena

Dit recept is echt super lekker met zelfgemaakte patat (of zeggen jullie friet?) en zelfgemaakte mayonaise, dit recept zal ik later een keer met jullie delen.

Ik hoor graag wat jullie van dit stoofvlees vinden. Vooral in de winter staat het bij ons zeker 2x per maand op het menu. Dit stoofvlees is ook erg lekker bij rode kool of bij hutspot.

Eet smakelijk!

Please follow and like us:

About the author

Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View all posts

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *