Het laatste recept van 2024 is aangebroken, pizza stokbrood.
Het afgelopen jaar ging met ups en downs.
Zo dacht ik begin 2024 dat ik weer helemaal in de stijgende lijn qua long covid zat en ik dat jaar weer op mijn oude werkuren zou zitten en ik steeds wat meer zou kunnen.
In maart kwam ik daar keihard van terug door een mega terugval. Ik was zwaar depressief en hulp werd ingeschakeld, gelukkig kon ik snel terecht en heeft dat er voor gezorgd dat ik nu weer redelijk kan meedraaien in de maatschappij. Ik heb nog veel beperkingen, kan niet tegen drukke ruimtes of grote mensenmassa’s, ben nog snel overprikkeld en heel erg snel moe. Maar ik ben blij en dankbaar dat ik weer 20 uur kan werken en mijn baas zo flexibel is. Ook ben ik dankbaar voor de vrienden die er bij elke tegenslag toch weer zijn, ik ben ook dankbaar voor de “vrienden” die ons het afgelopen jaar hebben verlaten, zij gaven mij een wijze les. En ik ben natuurlijk enorm dankbaar voor mijn kindje Puur Koken, het afgelopen jaar kreeg het niet zoveel aandacht, maar ik ga proberen om in het nieuwe jaar wat vaker nieuwe recepten te plaatsen en wat meer samenwerkingen aan te gaan.
Ik wil jullie bedanken voor jullie steun het afgelopen jaar, dat jullie telkens weer terugkomen om mijn blogs te lezen en mijn recepten te maken, voor jullie feedback en voor al jullie lieve reacties. Ik wens jullie alle goeds voor 2025 toe en ik hoop dat jullie Puur Koken blijven bezoeken.
Pizza stokbrood
Heb je geen zin om pizzadeeg te maken, maar heb je wel zin in pizza? Je kan ook heel eenvoudig een pizza van je stokbrood maken. En dit kan je vervolgens in kleine stukjes snijden en op of bij je borrelplank leggen. Je kan helemaal los gaan met de toppings, met vlees, zonder vlees, hartig, zoet, je kan het zo gek niet bedenken.
Op onze verjaardagen maar ik vaak voor de volwassenen een hartige variant met mozzarella, salami, olijven, paprika etc. Maar voor de kinderen maak ik vaak een variant met chocoladepasta en banaan, verzot zijn ze erop.
Vaak maak ik ze in de middag al klaar, wikkel ze in vershoudfolie en ‘s avonds hoef ik ze alleen nog maar even af te bakken in de oven. De geur verspreid zich door het huis en de mensen beginnen al enthousiast te roepen YES pizza stokbrood :-).
Hoe maak je pizza stokbrood?
Pizza stokbrood
Materials
- 1 stokbrood Vers geen afbak
- 60 gram zachte roomboter
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 knoflookteentje geperst
- 350 ml tomatensaus
- ½ eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 bol mozzarella in plakjes gesneden
- 40 gram parmazaanse kaas geraspt
- toppings die jij lekker vindt, denk aan salami, paprika, champignons, zongedroogde tomaatjes etc.
- verse basilicum (optioneel)
Instructies
- Meng de boter met de knoflook en de olijfolie
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Smeer de stokbroden in met de knoflook boter
- Meng de tomatensaus met de ¾ van de Italiaanse kruiden en smeer dit over de boter heen
- Strooi hier de parmazaanse kaas overheen en leg hier bovenop je favoriete toppings
- Sluit af met de plakjes mozzarella
- Bak 10 tot 13 minuten tot de kaas goed gesmolten is en je stokbrood lekker bruin is.
- Snijd in 10 stukken
In deze post vind je affiliate links. Dat betekent dat als jij via zo’n link een product koopt, ik een kleine commissie ontvang – zonder dat het jou iets extra’s kost! Zo help je mij om meer heerlijke recepten en keukengeheimen met je te blijven delen. 🧑🍳❤️
Bedankt voor je support en eet smakelijk! 🥗🍰
Leave a reply