Seefood

Seafood Boil: Het ultieme vis- en schaaldierenfestijn voor jouw volgende dinerparty

Wil jij eens flink uitpakken voor je verjaardag of gewoon een dinerparty voor vrienden? Je wilt het liefst iets maken dat ze nog lang zal heugen. Een Seafood Boil is een gerecht dat gasten zich later nog zullen herinneren. Wat is dit spannende gerecht en hoe maak je het klaar? Lees snel verder en raak enthousiast over dit gerecht dat meer is dan alleen een maaltijd.

 

Seefood

 

Shared dining op z’n best

Een Seafood Boil tilt shared dining naar een hoger niveau. Gerechtjes delen is momenteel enorm populair in Nederland. Dit gerecht met vis en schaaldieren zorgt voor een extra vleugje avontuur bij het delen van gerechten. Dat maakt een Seafood Boil een leuke traktatie op bijvoorbeeld je verjaardag of een andere feestelijke gelegenheid.

Seafood Boil is eigenlijk een eenpansgerecht. Dat betekent dat de echte keukenprins(es) nog best wat ruimte en tijd heeft om andere gerechtjes te serveren. Verras je gasten bijvoorbeeld eerst met een gezond voorgerechtje. Een goede gerookte zalm combineert perfect met de smaken van de Seafood Boil. Je kunt de zalm serveren als carpaccio met een lekkere saus van honingmosterd en dille of op een toastje als een soort bruschetta.

Wat gaat er allemaal in de Seafood Boil?

Dit gerecht bestaat uit twee soorten krab, sappige rivierkreeften, heerlijke garnalen, smeuïge andouille-worstjes, dampende aardappelen en maïskolven. Dit alles wordt over de eettafel verspreid op bijvoorbeeld een zeil of krantenpapier. Je gasten kunnen van de tafel nemen wat ze maar willen.

De spannende presentatie maakt dit gerecht zo speciaal. Het is eigenlijk een sociaal gebeuren om zo’n Seafood Boiltafel voor je neus te hebben. Het is niet voor niks een Amerikaanse traditie om de Seafood Boil te eten. Daar weten ze wel van uitpakken!

Zo maak je de Seafood Boil klaar

De Seafood Boil is niet alleen een feestje om te zien en te eten, het is ook niet zo heel moeilijk om klaar te maken. De kracht zit hem in de goede ingrediënten, zoals Old Bay en Zatarain’s Crab Boil om de bouillon op smaak te brengen. In die bouillon maak je alle ingrediënten klaar, totdat ze perfect gaar zijn.

Je zou de worstjes optioneel eerst kunnen fruiten in wat olie, samen met een uitje en knoflook. Maar het belangrijkste is dat je alle ingrediënten afgiet en mooi serveert. Je zou eventueel wat sausjes erbij kunnen zetten om te dippen, of de Seafood Boil kunnen overgieten met een saus van warme boter gemengd met een beetje hete bouillon waarin alles gekookt heeft.

 

(Visited 36 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories