Sloppy Joe met bacon en kaas

Sloppy joe met bacon en kaas

Mijn vorige recept van sloppy Joe is één van de best gekeken recepten van deze site. En terecht want deze “knoeibroodjes’ zijn een feest voor jong en oud.
Wij hebben regelmatig een kleine knoeierd te eten en die vraagt steevast of we assebief knoeibroodjes gaan eten. Die oogjes en dat gezichtje wanneer ik hem vertel dat we dat inderdaad gaan eten zijn onbetaalbaar.
Ik vond het tijd worden voor een make over van dit heerlijke broodje en dus maakte ik een sloppy Joe met bacon en kaas…weet waar je aan begint want ze zijn echt gevaarlijk lekker.

Wat is een sloppy Joe?

Sloppy Joe is Amerikaanse comfort food en bestaat uit gehakt, saus en dit samen op een broodje. Je kan ook bolognesesaus op een broodje doen en dan heb je ook al een goede sloppy Joe (ik doe dit altijd de volgende dag als er bolognesesaus overblijft als lunch, zo lekker). Sloppy betekent slordig en dat klopt ook wel, want dit broodje kan je niet eten zonder te knoeien. Onze kleine knoeierd heeft wat dat betreft gelijk als hij vraagt om knoeibroodjes. Ik kan het gehakt vaak achter zijn oren en uit zijn haren vandaan halen, over de grond en de kinderstoel nog maar te zwijgen. Maar echt dat snuutje is onbetaalbaar als hij zijn eerste hap sloppy Joe neemt.

Eigenlijk kan je je sloppy Joe zo eenvoudig of zo ingewikkeld maken als je zelf wilt, je kan kiezen voor alleen gehakt met tomatensaus, maar je kan er ook van alles doorheen doen, ui, knoflook, kruiden, Sriracha en zoals deze sloppy Joe met bacon en kaas. Maak er jou feestje van en kijk wat ze bij jou thuis het allerlekkerste vinden. De kleine knoeierd die hier met regelmaat over de vloer komt heeft geen voorkeur, knoeibroodjes dat is het belangrijkste en wat daar verder allemaal in zit dan zal hem een biet zijn.

Hoe maak je sloppy Joe met bacon en kaas?

Ik maakte het uiteraard weer in de slowcooker, maar je kan het ook heel goed in een gewone braadpan maken. Maar ik vind wel dat de smaak wanneer het uit de slowcooker komt wat intenser is. Maar heb je geen slowcooker en wil je wel dit broodje maken, dan kan het ook in een gewone pan.

Sloppy Joe met bacon en kaas

Voorbereidingstijd15 minuten
Active Time5 uur
Totale tijd5 uur 15 minuten
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Equipment

 • Slowcooker van minimaal 4 liter

Materials

 • 500 gram half-om-half gehakt
 • 1 ui fijn gesnipperd
 • 6 plakjes bacon uitgebakken en verkruimeld
 • 240 gram bbq saus ik naam een zoetere variant
 • 1 eetlepel mosterd
 • zout en peper
 • geraspte kaas om op het laatst er bovenop te doen. Kies een kaas die jij lekker vindt.
 • 4 hamburgerbroodjes

Instructies

 • Doe het gehakt in de slowcooker en maak er met een spatel kleine stukjes van
 • Doe de ui, bacon zout, peper, mosterd en bbq saus erop en roer dit goed door elkaar
 • Zet voor 5 uur op low, hoe langer hoe lekkerder het zal worden
 • Snijd na 5 uur de hamburger broodjes open en doe er een goede hoeveelheid saus op, top af met de kaas en doe het bovenste gedeelte van het broodje er weer bovenop.
 • Eet smakelijk

 

(Visited 9.617 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept