Sloppy Joe

Slowcooker sloppy joe

Dry rubs kopen

Gisteren was een dag om te janken. De memory card van mijn spiegelreflexcamera geeft een foutmelding aan en daardoor ben ik alle foto’s die er op stonden kwijt. Ik ben er al mee langs een telefoonwinkel geweest, maar zij konden niks doen. Ook heb ik diverse programma’s geprobeerd die mij werden aangeraden, maar ook dit heeft niet geholpen. Ik ben dus zo’n 500 food foto’s kwijt. Hier ben ik echt wel even ziek van geweest, maar goed met bij de pakken neer gaan zitten heeft niemand iets aan, dus ben ik direct weer begonnen met de recepten die in mijn schriftje staan opnieuw te maken. Het zal even duren voor ik alles gemaakt heb, dus ik ben heel blij dat ik maar 28 uur werk dan kan ik de overige tijd gebruiken om alle recepten opnieuw te maken en te fotograferen. De vrienden en buren zijn in ieder geval erg blij met ons haha.

Deze Sloppy Joe stond bovenaan het lijstje om een blog over te schrijven, dus ben ik die gaan maken en heb ik gelijk de foto’s opgeslagen op een externe harde schrijf, het gaat mij niet nog een keer gebeuren dat ik alle foto’s kwijt ben.

Sloppy joe wat is het?

Sloppy Joe is overkomen waaien vanuit Amerika en betekent letterlijk slordige Joe. Deze naam zou dit gerecht goed te danken kunnen hebben aan het feit dat je dit niet zonder knoeien kunt eten haha. Dus zorg voor voldoende servetjes om je handen en gezicht af te vegen ;-).

Sloppy Joe is gebakken vlees in bbq saus en dit wordt geserveerd op een zacht broodje. Begint het water je al in de mond te lopen? Nou bij mij wel ook al hebben wij het pas geleden nog gegeten. Dit gerecht is ideaal voor een drukke zaterdag, slowcooker aan, kinderen naar voetbal brengen en weer ophalen, tuinieren, huishouden, auto wassen of wat je dan ook maar op een zaterdag doet en als je moe thuis komt en eigenlijk helemaal geen zin meer hebt om te koken staat daar je slowcooker met heerlijke Sloppy Joe.

Dry rubs kopen

Hoe maak je het?

Uiteraard maakte ik deze Sloppy Joe in de slowcooker, maar uiteraard kan je het ook heel goed in een gewone braadpan maken. Je hebt dan denk ik een half uurtje nodig om het gerecht op tafel te zetten.

Heb je nog wat pastasaus over? Dit kan je ook heel goed gebruiken als Sloppy Joe ;-).

Alle kruiden kocht ik bij Van Beekum Specerijen en weet je wat nou zo leuk is? Ik mag jullie 10% korting geven op jullie aankoop. Dus wil je ook genieten van de allerbeste kruiden en specerijen? Gebruik dan de code PUUR10 (geldig t/m 31 maart 2023) bij het afrekenen en profiteer van 10% korting op jullie aankoop.

Sloppy Joe

Voorbereidingstijd15 minuten
Active Time6 uur
Totale tijd6 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Sloppy Joe, Slowcooker
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram rundergehakt
  • 400 gram passata
  • 120 ml tomaten ketchup
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel Worcestershire sauce
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel mosterd
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • zout en peper zelf even proeven hoeveel je nodig hebt
  • 4 zachte witte broodjes
  • 4 plakjes cheddar

Instructies

  • Verwarm de olie in een braadpan en bak het gehakt goed bruin. Hoe bruiner hoe meer smaak.
  • Doe het gehakt vervolgens in de slowcooker
  • Voeg alle andere ingrediënten (behalve het brood en de kaas) toe
  • Zet de slowcooker voor 6 uur op low
  • Proef en kijk of je nog wat zout en peper moet toevoegen
  • Snijd de broodjes open en leg een plakje cheddar op het onderste gedeelte, leg daarop een flinke lepel gehaktmengsel. Plaats de bovenkant van het broodje er op.
  • Probeer nu maar eens zonder knoeien te eten ;-). Succes en eet smakelijk
(Visited 7.538 times, 21 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




2 comments