Teriyaki spareribs

Teriyaki spareribs uit de slowcooker

Spareribs uit de slowcooker zijn echt heel erg lekker, je krijgt niet zo’n lekker krokant laagje maar dat los ik altijd op door ze op het eind nog even onder een loeihete grill van de oven te zetten. Maar ook wanneer je dat niet doet zijn deze teriyaki spareribs ook super lekker.

Wat is teriyaki

Ah, teriyaki! Het is als de rockster van de sauzen, de Elvis van de keuken, de onbetwiste kampioen van de smaakexplosies. Stel je voor: een culinaire symfonie die begint met een elegante dans van zoet en zout, gevolgd door een vurige wals van umami. Teriyaki is als de James Bond onder de sauzen – mysterieus, intrigerend en altijd een garantie voor een smaakavontuur.

De naam “teriyaki” roept beelden op van sissende grillpannen en aroma’s die je neus begroeten als een warme knuffel. Het is niet zomaar een saus; het is een kunstwerk, een meesterwerk van de keuken waarbij elke druppel een verhaal vertelt.

Stel je voor dat je een hap neemt en je proeft de rijke geschiedenis van teriyaki, een smakelijke reis door de eeuwen heen. Het is alsof je de geheime ingrediënten van de Japanse keuken hebt ontdekt, verpakt in een heerlijke saus die je smaakpapillen betovert.

Teriyaki is niet zomaar een smaak, het is een ervaring. Het is alsof je een gastronomische tijdmachine instapt en de culinaire magie van Japan in elke hap proeft. Dus, de volgende keer dat je de term teriyaki hoort, denk dan aan meer dan alleen een saus – denk aan een smaakavontuur dat de wereld heeft veroverd met zijn onweerstaanbare charme.

Hoeveel spareribs heb je nodig per persoon?

Nou ik weet niet hoe groot jullie buik is, maar ik krijg 1 rack met moeite op, mijn man echter eet rustig twee racks op. Je hoeft met mij ook echt niet naar een onbeperkt sparerib restaurant te gaan, want hoewel ik het super lekker vind zit ik echt heel snel vol. Daarom maken we regelmatig thuis spareribs in verschillende smaken om toch lekker te kunnen genieten. Vaak neem ik voor mijzelf een halve rack en voor mijn man 1 rack, daarbij eten we dan een salade en gebakken aardappels of patatjes en dan heb je echt wel een goed gevulde buik daarna.

Goed en eerlijk vlees

Wij eten niet heel veel vlees (hooguit 3x per week), maar het we vinden wel dat het vlees dat wij eten van goede kwaliteit moet zijn. En ook erg belangrijk dat de beestjes een goed leven hebben gehad. Daarom kopen wij ons vlees alleen bij de boer, je zit de varkens rollen in de modder en de koeien heerlijk herkauwend in het gras liggen. De boer waar wij ons vlees kopen doet niet geheimzinnig over zijn beesten, je mag tussen de varkens lopen en de koeien in de wei aaien. De koeien en varken kunnen zelf bepalen of ze buiten of binnen zijn, ze hebben 24/7 de mogelijkheid om naar buiten of naar binnen te gaan.

Het komt wel eens voor dat de boer net het vlees wat wij willen hebben niet op voorraad heeft, in dat geval zijn wij erg blij met Grutto. Wij bestellen ook hier met regelmaat vlees en dan voornamelijk het wild. Maar ook hebben wij hier al een paar keer een koe- en vakkenpakket besteld. Het vlees wordt keurig thuis bezorgd en je hoeft het alleen maar vanuit de doos in de vriezer te leggen. Op deze manier hebben wij altijd vlees in de vriezer voor het geval de boer het niet op voorraad heeft.

Hoe maak je deze teriyaki spareribs?

Teriyaki spareribs uit de slowcooker

Voorbereidingstijd15 minuten
Active Time6 uur
Totale tijd6 uur 15 minuten
Opbrengst: 2 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 2 racks sparibs Ben je geen grote eter hou dan een halve rack per persoon aan.
  • 4 tenen knoflook grof gesneden
  • stuk gember ter grootte van een duim geschild en grof gesneden
  • 50 gram honing
  • 50 gram sojasaus
  • 20 gram rijstazijn
  • 1 eetlepel maizena

Instructies

  • Snijd elk ribstuk doormidden. Leg de knoflook en gember op de bodem van de slowcooker en leg daarop de ribbetjes, met het bot naar beneden. Sluit het deksel en laat 6 uur op low staan.
  • Leg de ribbetjes op een bord en dek losjes af met folie om ze warm te houden.
  • Giet het kookvocht uit de slowcooker in een grote koekenpan. Roer de honing, sojasaus en azijn erdoor. Breng aan de kook op middelhoog vuur. Roer in een kommetje de maïzena los met 1 eetlepel water en giet dit in de pan, roer goed door. Laat het geheel ongeveer 1 minuut zachtjes koken tot de saus is ingedikt.
  • Voeg de ribbetjes toe aan de saus in de koekenpan en draai ze om tot ze allemaal bedekt zijn met de saus.

 

(Visited 3.037 times, 8 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept