Boterrum

Boterrum uit de slowcooker

Dit drankje dronk ik voor het eerst in New York en vond het zo ontzettend lekker dat ik het daarna ook thuis regelmatig gemaakt heb. Toen bedacht ik mij ineens dat ik het recept nooit met jullie heb gedeeld…foei. Dit drankje kan je in een gewone pan maken, maar zoals jullie inmiddels wel gewend zijn van mij, gebruikte ik de slowcooker. Of wanneer ik echt heel veel wil maken gebruik ik ook mijn weckketel. Het fijne aan de slowcooker is dat de smaken door en door kunnen intrekken, plus het is ideaal als je het bijvoorbeeld op een feestje wilt serveren, door het in de slowcooker op te warmen blijft het drankje warm en ben je niet steeds in rep en roer om het drankje warm in de glazen te krijgen.

Wat is het?

Heel simpel gezegd is het gewoon warme rum met boter. Het doet mij altijd denken aan het boterbier uit de Harry Potter verhalen, geen idee of dit hetzelfde is maar het ziet er wel hetzelfde uit. Het is een heerlijk romig, verwarmend en kruidig drankje waar je van wil blijven drinken.

NOTE: NOG GEEN 18? DAN MOET JE EVEN WACHTEN MET DIT DRANKJE TOT JE 18e VERJAARDAG!! #NIX18

Nix18

Boterrum, dat klinkt als een warme omhelzing op een koude winteravond, als een deken van gezelligheid gewikkeld om je heen. Stel je voor dat je bij de open haard zit, met de sneeuw zachtjes naar beneden dwarrelend buiten, en in je handen houd je een mok met betoverende boterrum.

Deze drank is als een winterse sprookjesachtige traktatie, een elixer van troost en genot. Het begint met een rijke, boterachtige omhelzing, alsof je smaakpapillen een warme knuffel krijgen. Dan komt de rum op het toneel, als een ondeugende danspartner die zorgt voor een vleugje pit en avontuur.

Boterrum is niet zomaar een drankje; het is een ervaring. Het smelt als een magisch snoepje in je mond, waarbij de boter en rum samenkomen als een perfect duo van zoet en krachtig. Het is alsof je een sip bent en plotseling belandt in een gezellige berghut, omringd door knisperend vuur en de geur van specerijen die de lucht vullen.

Dus, als je de term “boterrum” hoort, denk dan aan meer dan alleen een drankje. Zie het als een toverdrank die de winterse kou verdrijft en je verwarmt van binnenuit, als een vloeibare deken voor je ziel. Cheers op boterrum en de magie die het met zich meebrengt!

Hoe maak je boterrum?

Je moet niet aan de lijn doen om deze boterrum te drinken. Er gaat behoorlijk wat slagroom, boter en suiker in, maar zo af en toe mag je jezelf best verwennen toch?

Boterrum

Voorbereidingstijd10 minuten
Active Time2 uur
Totale tijd2 uur 10 minuten
Opbrengst: 10 mokken
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 1 liter slagroom
  • 400 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram donker bruine basterdsuiker
  • 450 ml spiced rum
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel ras el hanout

Instructies

  • Doe de boter en de slagroom in de slowcooker en zet de slowcooker op high tot de boter gesmolten is (dit duurde bij mij ongeveer 3 kwartier)
  • Voeg de bruine basterdsuiker toe en roer tot deze volledig is opgelost (dit duurt ongeveer 5 minuten)
  • Roer de rum, zout en ras el hanout erdoor en laat nog een uurtje op high staan
  • Serveer warm.
(Visited 1.879 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept