Kerstwaardige Toblerone Semifredo

Dit recept maakte ik op eerste kerstdag als nagerecht en ondanks dat wij maar met z’n vieren waren is de hele bol opgegaan. Het recept is eenvoudig te maken, het enige wat je nodig hebt is ruimte in je vriezer en geduld.
Dit recept is ook erg leuk om samen met je kinderen te maken. Zij kunnen alles lekker door elkaar heen mixen en zo trots aan tafel vertellen dat zij het toetje hebben gemaakt.

Hoe je het maakt en wat je nodig hebt? Lees maar:

Toblerone semifredo

Voorbereidingstijd30 minuten
Active Time12 uur
Gang: Nagerecht
Opbrengst: 6 personen

Materials

  • 2 repen toblerone a 100 gram per stuk
  • 3 eidooiers
  • 3 eetlepels suiker
  • 300 ml slagroom
  • bolvormige schaal van ca 1 liter

Instructies

  • Hak 1 toblerone reep in stukjes
  • Breek 1 toblerone reep boven een kom en smelt deze au bain Marie
  • Klop de eidooiers met suiker op tot een lichte massa
  • Voeg de gesmolten chocolade toe en meng dit goed door elkaar
  • Klop in een ander kom de slagroom stijf
  • Spatel de slagroom door het chocolade mengsel heen
  • Bekleed de schaal met vershoudfolie en giet het mengsel erin
  • Laat het nu minstens 12 uur in de vriezer
  • Haal een half uur voor het opdienen uit de vriezer en bestrooi met de fijn gehakte toblerone stukjes.
(Visited 173 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories