Monchoutaart met aardbeien

Monchoutaart met aardbeien van oma Lisette

Cheesecake, monchoutaart, slagroomtaart, mokkapunten, ik vind het allemaal even lekker. Op zaterdag hebben wij standaard iets lekkers bij de koffie en vaak blijft er voor de zondag ook wel over. Wat er na de zondag nog overblijft geeft ik weg aan familie, vrienden of buren, anders eten we de hele week taart en dat is wel lekker, maar niet echt de bedoeling haha.

Stichting oma’s soep

Wisten jullie dat bijna de helft van alle ouderen in Nederland (zo’n 1,4 miljoen) zich regelmatig eenzaam voelt? Stichting oma’s soep probeert deze oudere uit de eenzaamheid te halen door jongeren en ouderen samen te brengen.
Stichting oma’s soep organiseert regelmatig kookdagen, op deze kookdagen komen jong en oud samen om te koken. Er wordt soep gekookt, maar ook stamppotten worden er gezamenlijk klaargemaakt. Dit gebeurt niet op maar 1 plek, nee deze kookdagen worden door het hele lang georganiseerd. Lijkt het jou ook leuk om ouderen uit de eenzaamheid te halen of ben je wellicht zelf een eenzame oudere? Lijkt het je leuk om te koken of op een andere manier samen een gezellige dag te hebben? Kijk dan even hier om te kijken hoe je zelf (of met je buren, de vereniging, de sportclub etc) een kookdag kunt organiseren of op een andere manier kunt helpen om samen een steentje bij te dragen en eenzaamheid onder ouderen te verminderen.

Winactie oma’s bakboek

Oma's bakboek

Oma’s bakboek is een kookboek met 50 heerlijke bakrecepten gemaakt door diverse oma’s in Nederland. En wist je dat bij elke aankoop er € 1,- naar Stichting oma’s soep gaat? Dus ook wanneer je niet op een andere manier kunt helpen, kan ook jij je steentje bijdragen door Oma’s bakboek te kopen.
Het boek staat vol klassiekers als appeltaart, monchoutaart, nonnevotten, slagroomsoezen, speculaasbrokken, slagroomtaart enz. Maar ook wat minder bekende taarten en koeken zoals Surinaamse Eski-Koekoe, fluitenkoek, Bolo di pan, Xuixos enz. komen aan bod. Het boek is dus echt een must have om in huis te hebben, want wie bakt er nou niet regelmatig een taart of koekjes?

Ik mag in samenwerking met Stichting oma’s soep en Uitgeverij Becht aan één van jullie Oma’s bakboek kado doen.
Wat moet je hier voor doen? Nou eigenlijk niet zo veel, geef in een reactie onder deze blog aan dat je mee wilt doen en wie weet ben jij de gelukkige winnaar. Ik zou het super tof vinden als je deze winactie deelt onder je familie, vrienden, buren, kennissen, collega’s etc. maar dit is geen eis om mee te kunnen doen.

Je kan t/m 12 oktober 2024 mee doen, de winnaar maakt ik bekend op 13 oktober 2024.

Monchoutaart met aardbeien

Ik mag alvast 1 recept uit het boek met jullie delen en ik heb gekozen voor de monchoutaart met aardbeien.

Monchoutaart met aardbeien van oma Lisette

Active Time1 uur
Totale tijd3 uur
Opbrengst: 10 personen

Equipment

  • springvorm 28 cm
  • Handmixer

Materials

Voor de bodem

  • 2 eieren
  • 100 witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker a 8 gram
  • 100 gram roomboter gesmolten + extra om in te vetten
  • 150 graam cakemeel

Voor de topping

  • 150 monchou
  • 125 witte basterdsuiker + 3 theelepels extra
  • 250 ml slagroom
  • aardbeienjam
  • verse aardbeien

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 130 graden hete lucht of 150 graden elektrisch
  • Vet de springvorm in met boter
  • Mix de eieren, basterd suiker en vanillesuiker in een mengkom met een handmixer
  • Voeg de gesmolten boter al mixend toe aan het eimengsel
  • Voeg het cakemeel in delen toe, terwijl je blijft mixen
  • Schenk het beslag in een springvorm
  • Zet in de oven en bak de cakebodem ca. 30 minuten tot de bovenkant droog is. Laat de bodem afkoelen
  • Klop intussen de monchou met 125 gram basterdsuiker met de handmixer tot een glad mengsel
  • Klop in een andere kom de slagroom met 3 theelepels basterdsuiker stijf
  • Spatel de stijfgeklopte slagroom voorzichtig door het monchoumengsel
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over de afkoelde taartbodem
  • Verdeel hier een dun laagje jam over en beleg de taart met aardbeien
  • Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast voor het beste resultaat
  • Deze taart is ook heerlijk met kersenjam en ontpitte kersen of abrikozenjam en verse abrikozen

In dit artikel staan affiliate links, door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding en je helpt er Stichting oma’s soep mee. Het kost jou uiteraard niks extra’s.

(Visited 126 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories