Tiramisu met advocaat

Tiramisu met Advocaat – Het Ultieme Paastoetje

Pasen is het perfecte moment om uit te pakken met een feestelijk dessert. En wat is er beter dan een heerlijke tiramisu? Dit klassieke Italiaanse dessert krijgt een vrolijke Paastwist door de toevoeging van romige advocaat. De combinatie van zachte lange vingers, luchtige mascarponecrème en de zoete, licht alcoholische smaak van advocaat maakt dit toetje onweerstaanbaar. Of je nu een uitgebreid Paasontbijt, brunch of diner organiseert, deze tiramisu met advocaat zal gegarandeerd indruk maken op je gasten.

In deze blog vertel ik je alles over dit verrukkelijke Paastoetje, deel ik mijn favoriete recept en geef ik je tips om het nóg lekkerder te maken. Dus trek je mixer uit de kast en laten we beginnen!

Waarom Tiramisu met Advocaat?

Tiramisu is van oorsprong een Italiaans dessert dat ‘trek mij omhoog’ betekent – een verwijzing naar de oppeppende combinatie van koffie en mascarpone. Maar wist je dat tiramisu zich perfect leent voor variaties? Door advocaat toe te voegen, geef je het dessert een extra feestelijk tintje. Advocaat heeft een romige textuur en een heerlijke vanille-achtige smaak met een vleugje brandewijn, wat perfect samengaat met de fluweelzachte mascarpone.

Daarnaast heeft deze tiramisu met advocaat nog meer voordelen:

  • Geen oven nodig! Dit dessert is volledig no-bake en ideaal voor wanneer je al genoeg gerechten in de oven hebt staan voor Pasen.
  • Makkelijk vooraf te maken. Tiramisu wordt alleen maar lekkerder als hij even kan opstijven in de koelkast.
  • Paasproof! De gele kleur van advocaat past perfect bij de vrolijke Paassfeer.
  • Een gegarandeerde publiekslieveling. Wie houdt er nou niet van een romig, smaakvol dessert?
  • Tiramisu met advocaat

    Tiramisu met advocaat

    Voorbereidingstijd: 20 minuten
    Totale tijd: 4 uur 20 minuten
    Gang: dessert
    Porties: 6 personen
    Auteur: Puur Koken

    Ingrediënten

    Voor de mascarponecrème

    • 500 gram mascarpone
    • 250 ml slagroom
    • 100 gram poedersuiker
    • 3 eidooiers neem verse eieren!
    • 200 ml advocaat
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voor de lange vingers

    • 250 gram lange vingers
    • 200 ml sterke koffie afgekoeld
    • 2 eetlepels amaretto of rum optioneel maar wel erg lekker

    Voor de topping

    • 50 ml advocaat voor decoratie
    • 1 eetlepel cacaopoeder
    • chocoladekrullen of paaseitjes optioneel maar wel erg leuk

    Instructies

    • Doe de eidooiers in een grote kom en klop ze luchtig met de poedersuiker tot ze lichtgeel van kleur zijn.
    • Voeg de mascarpone toe en klop kort door totdat het een glad mengsel is.
    • In een andere kom klop je de slagroom stijf met het vanille-extract.
    • Voeg de slagroom voorzichtig toe aan het mascarponemengsel en spatel het erdoorheen, zodat het luchtig blijft.
    • Zet een kop sterke koffie en laat deze afkoelen.
    • Voeg eventueel amaretto of rum toe aan de koffie voor extra diepte in de smaak.
    • Doop de lange vingers kort in de koffie. Let op: dompel ze niet te lang onder, anders worden ze zompig.
    • Neem een glazen schaal of individuele glaasjes.
    • Leg een laag lange vingers op de bodem van de schaal of in de glaasjes (breek eventueel in kleinere stukjes)
    • Verdeel wat mascarponecreme over de lange vingers
    • Giet hier vervolgens wat advocaat op
    • Leg hier nog wat lange vingers op
    • Verdeel het laatste deel mascarponecreme over de langer vingers
    • Top af met nog wat advocaat
    • Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast
    • Strooi er voor het serveren wat cacaopoeder overheen
    • Verdeel er optioneel wat chocoladekrullen op paaseitjes over.
    Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

    Variaties en Tips

    Wil je dit recept aanpassen aan jouw smaak? Hier zijn een paar heerlijke variaties:

    Alcoholvrij?

    Advocaat is helaas niet alcoholvrij te verkrijgen, je kan wel tokkelroom nemen, dit bevat een stuk minder alcohol.

    Extra fris?

    Voeg een laagje frambozen of aardbeien toe tussen de lagen voor een fruitige twist.

    Chocoladeliefhebber?

    Vervang de cacaopoeder door geraspte witte chocolade of voeg een laagje Nutella toe.

    Geen fan van koffie?

    Gebruik chocolademelk in plaats van koffie om de lange vingers in te dopen voor een zachtere, zoetere variant.

    Waarom je dit Paastoetje móét proberen

    Tiramisu met advocaat is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een explosie van smaak. De romige mascarponecrème, de zachte lange vingers en de rijke advocaat zorgen samen voor een dessert dat bij iedereen in de smaak valt. Het is eenvoudig te maken, vereist geen oven en is ideaal voor de feestdagen.

    Ga jij dit heerlijke Paastoetje maken? Laat het me weten en geniet van een zalige Pasen!

 

In deze post vind je affiliate links. Dat betekent dat als jij via zo’n link een product koopt, ik een kleine commissie ontvang – zonder dat het jou iets extra’s kost! Zo help je mij om meer heerlijke recepten en keukengeheimen met je te blijven delen. 🧑‍🍳❤️

Bedankt voor je support en eet smakelijk! 🥗🍰

(Visited 76 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.