Wederom een wereldgerecht uit de lijn van het bekende merk met wereldgerechten. Maar ook dit keer uiteraard weer zonder pakjes en zakjes en ik moet zeggen…dit is echt een blijvertje.
Ik heb een nieuwe manier om mijn recepten online te zeggen, wat vinden jullie hier van? Of hebben jullie dat ik de recepten gewoon in de stijl van de blog uitschrijf? Graag jullie mening.
Oorsprong van dit gerecht
Ik heb me rot gezocht naar een stukje geschiedenis en oorsprong van dit gerecht, maar ik heb echt niks kunnen vinden. Dus weten jullie de geschiedenis van dit gerecht? Laat het mij weten en ik voeg het alsnog toe.
Alle kruiden kocht ik bij Van Beekum Specerijen.
Chinese Kantonese kip
Materials
- 400 gram kippendijen
- 1 rode ui
- ¼ chinese kool
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 3 bosuitjes
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 theelepels knoflookpoeder
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 theelepel anijspoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel zwarte peper
- snufje kruidnagel
- 3 eetlepels olijfolie
Instructies
- Snijd de kippendijen in blokjes
- Meng de kruiden door elkaar en strooi dit over de kip
- Giet de olijfolie erbij en meng alles goed door elkaar
- Laat de kip 10 minuten marineren
- Snijd onder alles groente stukjes en de prei in ringen
- Smelt een klontje boter in een wokpan en bak de kip rondom bruin en gaar
- Voeg de ui en prei toe en bak dit 5 minuten mee
- Voeg de paprika en witte kool toe en bak dit voor 3 minuten mee
- Voeg de bosuitjes toe en bak nog 1 minuut mee