Bruine bonensoep

Nu de temperaturen weer flink gezakt zijn en het al weer behoorlijk op herfst lijkt is er niks lekkerder dan een grote pan met zelfgemaakte soep, bruine bonensoep in dit geval.

Hou je van erwtensoep dan hou je ook zeker van bruine bonensoep. Ook qua bereiding lijkt het heel erg op erwtensoep, je moet er wel geduld voor hebben, maar het resultaat is echt een heerlijk soepje.

Deze soep is ook te maken zonder slowcooker, gebruik dan i.p.v. 2 liter water 1 1/2 liter water of voeg meer bruine bonen toe.

Ingrediƫnten:

500 gram gedroogde bruine bonen

1 winterpeen

1 prei 

1 knolselderij

1 ui

1 grote aardappel of 2 kleintjes

1 bakje selderij

2 liter water

3 groentebouilionblokjes 

3 karbonaadjes

2 verse worstjes

1 rookworst 

Dag 1:

  • Zet de bruine bonen minimaal 1 nacht in koud water (ik doe het meestal 24 uur van te voren)
  • Doe het water, boullionblokjes en de karbonaadjes en verse worst in de slowcooker en zet op low voor 6 uur.
  • Zet hierna de slowcooker uit, je bouillion voor de soep is klaar.

Dag 2: 

  • Haal het vlees uit de pan en snijd in stukjes
  • Snijd alle groente in blokjes
  • Schil de aardappel en snijd deze ook in kleine blokjes
  • Doe de groente en het vlees terug in de slowcooker
  • Giet de bruine bonen af en voeg deze ook toe
  • Zet nu de slowcooker op low en laat minimaal 8 uur pruttelen
  • Roer af en toe door
  • Snijd de rookworst in plakjes en voeg het laatste uur toe aan de soep
  • Laat nu de soep nog 1 nacht staan om in te dikken

Dag 3: 

  • Warm de soep opnieuw op en geniet van een heerlijk ouderwets kopje bruine bonensoep.
  • Lekker met zelfgebakken roggebrood met spek.

Hoor graag als jullie deze soep gemaakt hebben wat jullie er van vonden. 

Please follow and like us:

About the author

Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View all posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *