Italiƫ, eindeloze zomers, heerlijk warm weer, lekker eten en drinken. Italiƫ is een land waar wij graag op kampeervakantie gaan. Zo zijn we in de omgeving van Rome geweest en hadden we in 2018 een camping aan het Gardameer. Toscane staat nog op ons lijstje nadat we eerst een paar grote reizen van onze bucket list hebben afgevinkt.
Het eten in Italiƫ lijkt ook altijd lekkerder te smaken. Komt het door de zon? De omgeving? Geen idee, maar wij gaan graag uiteten in Italiƫ.
Om het gevoel van de zomer een beetje vast te houden nu het weer kouder is, maakte ik deze heerlijke Italiaanse ovenschotel. Boordevol verse groente, pasta en mozzarella. Als dat geen zomer op je bord is.
Italiaanse ovenschotel
Materials
- 2 rode paprika's
- 1 grote ui
- 1 courgette
- 4 tomaten
- 1 bol mozzarella
- 2 eetlepels oregano
- 1 klein bekertje creme fraiche
- 1 salamiworst
- 300 gram pasta naar keuze
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht)
- Snijd alle groente in blokjes
- Verhit een beetje olijfolie in een grote braadpan of wok
- Doe de groente in de pan en roerbak dit voor 5 minuten
- Kook ondertussen de paste volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de pasta al dente.
- Snijd de mozzarella en de salami in stukjes
- Voeg na 5 minuten de creme fraiche en de oregano toe aan de groente en roer dit goed door
- Verdeel de pasta over de bodem van een ovenschaal
- Giet de groente over de pasta en verdeel de salami en de mozzarella er over
- Schuif de ovenschaal voor 25 minuten in de oven.