Frambozen mojito

Frambozen mojito

De zomer is in volle gang en ik geniet er met volle teugen van. Bij de zomer horen ook heerlijke zomerse drankjes zoals deze frambozen mojito.

Nix18

Cocktails

Tijdens onze vakanties op Curacao hebben we al veel heerlijke cocktails mogen proeven. Mijn absolute favorieten blijven toch wel de espresso martini, pornstar martini, mojito en de Piña Colada. Het is daarom ook maar goed dat we dit jaar Curacao overslaan en onze vrienden in Engeland gaan bezoeken haha. Maar goed in Engeland hebben ze weer heerlijk bier en nog lekkerdere ciders….hmmm ik denk dat ik toch maar thuis blijf. 

Mojito

Frambozen mojito

Een mojito is niet meer dan rum en munt in een mooi glas. Oké de echte cocktail kenners zullen wij nu wel lynchen. Nee zonder gekheid wil je een echt goede mojito drinken dan bestaat deze uit: rum, ijs, munt, limoensap, rietsuiker en bruiswater. Deze frambozen mojito is niet heel veel anders, alleen in plaats van munt gebruiken we frambozen. Frambozen in combinatie met rum is echt waanzinnig lekker. Wil je hem liever virgin drinken? Er zijn alcoholvrije rums verkrijgbaar, alleen weet ik niet of deze net zo lekker zijn als de rum met alcohol. Ik zal de proef een keer op de som nemen en een fles alchoholvrije rum bestellen, wordt vervolgd.

Wat is jullie favoriete cocktail? Maken jullie thuis wel een cocktails of bestellen jullie die liever op vakantie of op een terras?

Hoe maak je deze frambozen mojito?

Een mojito maken is niet zo moeilijk, tenminste niet op mijn manier. Ik vind het altijd heel kunstig om te zien hoe cocktailshakers over armen rollen of in de lucht gegooid worden, maar wil je uiteindelijk ook nog iets van het drankje in je glas hebben dan moet je mij dat niet laten doen. Daarom gewoon een simpele, maar toch lekkere variant voor jullie.

Frambozen mojito

Voorbereidingstijd5 minuten
Gang: Drankjes
Opbrengst: 2 cocktails
Auteur: Puur koken

Equipment

 • cocktailsetje is handig, maar niet perse noodzakelijk

Materials

 • 16 verse frambozen
 • 1 limoen in stukken gesneden
 • 2 theelepels rietsuiker
 • ijsblokjes of gecruched ijs
 • 100 ml witte rum
 • bubbeltjes water

Instructies

 • Verdeel de 10 frambozen, limoen en suiker over twee hoge glazen en druk met de achterkant van een lepel de suiker in de vruchten. Ga net zo lang door tot de vruchten hun sappen beginnen te verliezen die vermengd worden met de suiker.
 • Leg de helft van de muntblaadjes in de palm van één van je handen en klap dan met je andere hand op de blaadjes - hierdoor worden ze net genoeg gekneusd om hun smaak vrij te geven. Laat de gekneusde muntblaadjes in een van de glazen vallen en herhaal dit met de overgebleven muntblaadjes, die je in het tweede glas laat vallen.
 • Doe een handvol ijs in elk glas, gevolgd door de rum. Roer en vul aan met bruisend water. Roer kort tot het net gemengd is. Verdeel de overgebleven frambozen over de glazen.
 • Happy Summer!!

In deze blog staan affiliate links, door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s. 

(Visited 174 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept