Onze reis naar Curacao deel 2

Lees hier deel 1 van onze reis naar Curacao.

Na het ontbijt zijn wij terug gegaan naar onze hotelkamer om ons daar in te smeren met zonnebrand en de camera te pakken. Willemstad lag op ons te wachten. Ons hotel lag ongeveer 3 kilometer van Willemstad af, maar omdat de weg erg druk was en er niet echt een voetpad was, besloten we om de auto te pakken. We hebben de auto iets buiten het centrum van Willemstad geparkeerd en via de Emmabrug liepen wij zo Willemstad in. De gekleurde huizen, de blauwe zee en de heerlijke warme zon gaf ons echt het voel in het paradijs te zijn.

Na een heerlijke wandeling door Willemstad (helaas was er i.v.m. corona geen drijvende markt) zijn we na zo’n 2 uurtjes teruggereden naar het hotel.
Camera terug op de hotelkamer, badpak en zwembroek aan en richting het strand gelopen. Bij het hotel zat een stuk privestrand, op dit privestrand stonden diverse hutjes, met een groot, heerlijk tweepersoons bed en 2 ligbedjes. De serveersters liepen af en aan en dus hoefde je je stoel niet uit om iets te drinken of te eten te bestellen.
De jetlag was overduidelijk aanwezig en dus besloten we de rest van de dag in ons hutjes op het strand te vertoeven. Beetje liggen, beetje lezen, beetje zwemmen, beetje snorkelen, beetje drinken en beetje eten. Heerlijk dit is pas vakantie.

Rond 18.00 uur hebben we onze spullen weer bij elkaar gepakt en zijn we naar de hotelkamer gegaan. Heerlijke gedoucht, frisse kleren aan en richting restaurant waar een heerlijk buffet op ons stond te wachten.
Na het eten nog even een kopje koffie gedronken en de cocktailkaart maar eens opengeslagen. Cocktails met en zonder alcohol 4 pagina’s vol, dat werd een ingewikkelde klus om te kiezen. Gelukkig was de vakantie nog lang en kregen we nog gelegenheid genoeg om ze “allemaal” te proeven.
Om deze avond hakte de jetlag er behoorlijk in en besloten we om rond 21.00 uur dat het welletjes was en wij de binnenkant van onze ogen maar eens moesten bekijken.

Na weer een heerlijke nacht geslapen te hebben waren we de volgende dag om 07.30 wakker. Na een lekker kopje koffie op het balkon, genietend van de zon en het uitzicht op de zee hebben we heerlijk gedoucht om ons daarna richting restaurant te begeven voor een overheerlijk ontbijtje.
Na dit lekkere ontbijtje weer richting hotelkamer, tas, handdoeken, zonnebrand, camera en e-readers werden ingepakt en we besloten naar het Westen van het eiland te rijden.

Playa Porto Marie stond voor vandaag op de planning. Als je het hebt over bounty stranden dan behoort Porto Marie daar zeker bij.
Prachtige witte stranden, blauwe zee, palmbomen echt een paradijsje. Het leuke aan Playa Porto Marie is dat er twee varkens zijn, Woodie en Willie. Deze twee varken liggen vaak in de buurt van het strand heerlijk in de modder te knorren en als ze het te warm krijgen lopen ze richting strand voor een lekkere duik. Ja echt, als je geluk hebt dan kan je dus zwemmen met Woodie en Willie. Wij hadden dat geluk helaas niet, wel hebben we ze gezien en zijn we met ze op de foto gegaan, maar behalve knorren in de modder deden ze niet zoveel haha.

Had ik al gezegd dat Playa Porto Marie een paradijsje is? We betaalde een klein bedrag voor een ligbedje en parasol en gingen heerlijk liggen. Boekje en wat drinken erbij en heerlijk niksen. Na een heftig jaar waren we ook zo toe aan een heerlijke relaxte vakantie en die hebben we gekregen.
Terwijl wij heerlijke lagen te niksen hoorde we ineens een raar geluid, we konden het niet thuis brengen en het klonk een beetje alsof iets of iemand door het zand kroop. We keken om ons heen maar zagen niks, maar weer verder niks doen dan. En daar was weer dat geluid… wat was dat toch??

Suprise….deze jongen was ons stiekem aan het begluren en besloot om ons maar eens van dichtbij te bekijken. Man wat was dat schrikken en wat zijn ze ontzettend groot zeg. Een beetje eng vonden we ze wel, want met hun staart kunnen ze gemeen hard slaan en lelijke verwondingen achterlaten. Dus terwijl ik op mijn ligbed foto’s lag te maken besloot deze leguaan dat hij wel even zin had om te poseren. Nieuwsgierig en brutaal keek hij in de lens van mijn camera, prachtig! Maar ik was wel blij dat hij weer een deurtje verder kroop haha.

Na een middagje relaxen besloten we om rond 17.00 uur weer terug te rijden naar ons hotel. Nog even een heerlijke duik in het zwembad om daarna terug te gaan naar de hotelkamer, lekker te douchen en ons klaar te maken voor weer een heerlijke maaltijd in het restaurant.
Deze avond hadden we ook live muziek erbij, met deze heerlijke Antiliaanse muziek smaakte het eten nog beter. Na het eten weer naar ons inmiddels vaste plekje in de bar gelopen en daar wederom genoten van een lekker kopje koffie en een heerlijke cocktail. De jetlag werd al wat minder en we zagen het zo waar 22.00 uur worden. Nog 1 cocktail en daarna heerlijk de oogjes dicht op naar een nieuwe relaxte dag.

De volgende ochtend waren we weer vroeg uit de veren en na wederom een heerlijk ontbijt besloten met een kopje koffie de plannen voor die dag door te spreken. Gingen we voor iets actiefs of hadden we toch meer zin om te relaxen? Het werd dat laatste afgewisseld met iets actiefs…snorkelen met schildpadden.
Hiervoor moesten we zijn bij Playa Grandi. De vissersboten varen hier af en aan en op het strand wordt de vis schoongemaakt en verkocht. Het slachtafval gaat weer terug de zee in en hier komen de schildpadden massaal op af om dit op te eten. Echt prachtig om te zien en wat zijn ze groot!

In het begin vonden we het super spannend om dichtbij te komen want deze grote jongens kunnen gemeen bijten als ze zich opgejaagd voelen. En voor je het weet ben je een vinger of teen minder rijk. Daar zaten wij uiteraard niet op te wachten dus bleven we in het begin op gepaste afstand. Maar toen we zagen dat meerdere mensen heel dichtbij de schildpadden konden zwemmen durfde wij het ook wel aan. Wat was dat gaaf zeg en wat hebben we een mooie foto’s kunnen schieten onder water. Oké we hadden nog geen ervaring met onderwater fotografie en het wiebelt onder water toch wel heel erg, maar we zijn trots op de foto’s die we gemaakt hebben.

Tot zover deel 2 van onze reis naar Curacao. In deel 3 ga ik een droom delen die op Curacao uitkwam. Nieuwsgierig? Blijf dan vooral meelezen.

(Visited 21 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *