Overheerlijk Indonesisch gehaktbrood uit de oven

Wij zijn dol op gehaktbrood. Het is vaak super simpel om te maken en je kan het ook al van te voren klaar maken. Zo hoef je als je thuis komt alles alleen nog maar in de oven te zetten en klaar is je gehaktbrood. Ook kan je er eindeloos mee variëren. Zo maakte ik al eerder gehaktbrood in de slowcooker en heb ik ook een variant met salie, spek en kaas gemaakt, dit recept heb ik nooit uitgewerkt, dus hoogtijd om het nog een keer te maken en het recept voor jullie online te zetten.



Dit gehaktbrood krijgt een heerlijk oosterse smaak door de ketjap en de verschillende kruiden zoals gember en laos. Ik maakte dit gehaktbrood gisteren al klaar en heb het daarna afdekt in de koelkast gezet. Vandaag hadden we een drukke dag met kerstcadeautjes shoppen en een bezoekje aan de kapper, nu zijn we moe thuis gekomen en hoeft het gehaktbrood alleen nog even in de oven.

Indonesisch gehaktbrood uit de oven

Heerlijk kruidig gehaktbrood, extra lekker met pindasaus.
Voorbereidingstijd10 min
Active Time45 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: indonesisch
Trefwoord: Gehakt, pepertjes, Sambal
Yield: 4 personen

Materials

Voor het gehakt

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 theelepel sambal manis
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 lente uitjes in ringetjes
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel laos poeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 teentjes knoflook

Voor de pindasaus

  • 3 eetlepels pindakaas
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels ketjap

Voor de topping

  • 1 lente uitje
  • gebakken uitjes naar smaak
  • ½ rood pepertje

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng alle ingredienten voor het gehakt door elkaar
  • Vet een cakeblik in en leg het gehakt daar in
  • Plaats het gehakt voor 45 minuten in de oven
  • Maak ondertussen de pindasaus
  • Doe alle ingredienten voor de pindasaus in een pannetje en zet dit op een laag vuurtje
  • Roer alles goed door elkaar tot het de juiste dikte heeft. Vind je het te dik voeg dan wat melk of water toe. Vind je het te dun voeg dan wat meer pindakaas toe.
  • Snijd voor de topping het lente uitje in schuine ringetjes en snijd het pepertje in dunne ringentjes
  • Haal het gehakt uit het cakeblik en verdeel de pindasaus er over
  • Verdeel vervolgens de lente uitjes, pepertjes en gebakken uitjes er over.
Please follow and like us:

About the author

Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View all posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept