Deze tosti, ehh ik bedoel croque Monsieur had ik eigenlijk willen bewaren en bij de streekgerechten willen zetten. Maar ik heb nog een aantal streekgerechten in de planning staan en ik kon niet langer wachten deze heerlijkheid met jullie te delen.
Croque Monsieur is voor Nederlandse begrippen een luxe tosti. Je gebruikt niet alleen ham en kaas, maar ook een bechamelsausje en kaas bovenop het brood. Echt een goddelijkheid bij elke hap. Wij eten het graag bij een kopje soep of als lunch.
Zijn je kinderen gek op tosti’s dan weet ik zeker dat ze ook gek zullen zijn op deze croque Monsieur. Wij hadden heel stoer 2 Croque Monsieurs per persoon gemaakt, maar aan eentje heb je echt meer dan genoeg.
Croque Monsieur
Materials
- 8 witte boterhammen
- 4 plakken kaas
- geraspte kaas
- 8 plakken schouderham
- 50 gram roomboter
- 50 gram bloem
- 400 ml melk
Extra nodig
- Bakblik
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht)
- Beleg 4 boterhammen met 1 plak kaas en 2 plakjes ham
- Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe
- Blijf goed roeren om de bloem te garen, voeg na 3 minuten de melk toe
- Roer met een garde tot je een dikke saus krijgt, zet het vuur uit.
- Leg de belegde boterhammen op een bakplaat
- Smeer op de ham een laagje bechamelsaus en leg er een boterham bovenop
- Smeer op de boterham nog een laagje bechamelsaus en strooi en een handje geraspte kaas overheen. Doe dit bij alle 4 de boterhammen.
- Schuif de bakplaat voor 15 minuten in de oven.
[…] of boterham met salami (mijn man) bij of een lekkere dik belegde tosti. We hebben er ook wel een croque monsieur bij gegeten, maar dat was een beetje te veel. De soep is vrij machtig en ook de croque monsieur is […]