Als je bij ons in de familie zegt papa’s of opa’s soep weet iedereen dat het over de paprikaroomsoep gaat. Mijn vader was dol op deze soep, helaas voor hem vond mijn moeder het te veel gedoe en kon hij het alleen eten als hij bij ons was.
Ik maakte dan ook regelmatig een pannetje en vroor dat voor hem in. Als ik dan naar mijn ouders ging of zij kwamen bij ons gaf ik altijd wat van deze soep zodat hij het toch thuis kon eten.
De soep is super simpel om te maken (al dacht mijn moeder daar dus anders over, zij vond het snijwerk maar niks) en echt een voltreffer bij kinderen. Eten je kinderen moeilijk groente, ik weet 100% zeker dat deze soep er wel in gaat. Hij is wat zoetig en heerlijk romige door de smeerkaas die erin gaat.
Wij maken vaak een heerlijk Italiaans broodje of een borrel breekbrood erbij. Twee heerlijke broodjes, waar ik het recept ook eens met jullie zal delen.
Paprikaroomsoep
Materials
- 3 paprika's Ik nam rood, geel en oranje
- 1 ui
- 200 gram smeerkaas
- 1 groentebouilionblokje
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 300 ml water
- olijfolie
Extra nodig
- Staafmixer
Instructies
- Snijd de paprika en de ui in blokjes
- Verhit wat olie in een pan en fruit de ui aan
- Voeg na 2 minuten de paprika toe en bak dit 4 minuten op middelhoog vuur
- Voeg de paprikapoeder toe en bak 1 minuutje mee
- Voeg het water, bouilionblokje en smeerkaas toe en roer goed door
- Laat het 10 minuutjes koken en pureer de soep daarna met de staafmixer
Leave a reply