Deze kerstklassieker zal bij veel mensen weer op het menu staan deze kerst. Jammer genoeg is voor veel mensen beef wellington te duur om te maken. De rosbief is nou eenmaal geen goedkoop stukje vlees. Geen paniek ik heb een budgetproof beef Wellington voor jullie die net zo smakelijk is. Je kan er lekker veel groente in verstoppen, zodat de kinderen “ongemerkt” toch hun groente binnenkrijgen.
Budgetproof Beef Wellington
Opbrengst: 8 personen
Materials
- 10 plakjes bladerdeeg
- 500 gram kip- of rundergehakt
- 2 eieren
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote winterpeen of 4 kleine wortels
- klein bakje champignons
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- paneermeel
- scheutje melk
- peper en zout
- boter om in te bakken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht)
- Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat de plakjes log van elkaar ontdooien
- Snijd de ui, wortel en champignons in kleine stukjes en pers de knoflookteentjes uit
- Meng in een kom het gehakt met het ei, 3 eetlepels paneermeel, peper, zout, de gesneden groente, knoflook en Italiaanse kruiden. Blijft je gehakt te nat voeg dan nog wat meer paneermeel toe.
- Leg de plakjes bladerdeeg in een groot vierkant en rol dit uit tot er 1 grote lap bladerdeeg ontstaat (rol het niet te dun uit)
- Leg deze lap bladerdeeg op een met bakpapier bekleed bakblik
- Strooi wat paneermeel op het bladerdeeg
- Maak een grote rol van het gehakt en leg deze in het midden van je lap bladerdeeg
- Vouw het bladerdeeg om het gehaktheen en druk het geheel goed aan, er mogen geen kiertjes meer in het deeg zitten.
- Klop het andere ei los en bestrijk hiermee het bladerdeeg
- Schuif het bakblik in de oven en bak de Beef Wellington in 45 gaar en bruin.
(Visited 251 times, 1 visits today)