Een tijd geleden maakte ik een recept n.a.v. de bekende pakken, alleen gebruikte ik geen pakjes en zakjes, maar maakte ik zelf het kruidenmengsel voor de kip Tandoori.
Dit recept voor kip Tandoori is de afgelopen maanden veelvuldig bekeken en ik heb ook leuke reactie hierop gekregen. De laatste tijd kreeg ik vaker de vraag of je dit gerecht ook in de slowcooker kon maken.
Dat heb ik voor jullie uitgeprobeerd en het antwoord is ja, je kan kip Tandoori ook heel goed in de slowcooker maken. En eigenlijk hoef je daar het reguliere recept niet eens veel voor aan te passen. Het enige wat ik heb gedaan is minder water toevoegen. Hier moet je een beetje mee spelen, voeg in het begin het water zoals in de ingredientenlijst staat toe en als je na verloop van tijd denkt dat er meer vocht bij mag voeg dan nog wat water toe.
Het resultaat was een heerlijk zachte kip Tandoori die zeker niet onder doet van het recept van de bekende pakjes en zakjes.
Voor dit gerecht heb je heel veel kruiden nodig. Zoals inmiddels bekend koop ik mijn kruiden altijd bij Van Beekum Specerijen. Ik vind hun kruiden echt het allerlekkerste en het puurste, de smaak is veel intenser dan de kruiden uit de supermarkt. Gebruik je niet zoveel kruiden dan kan je kleine verpakkingen kopen, gebruik je veel kruiden dan kan je ook kilo potten kopen zodat je altijd genoeg kruiden op voorraad hebt.
Mijn kruidenla moet hoognodig weer eens uitgeruimd worden, want die is inmiddels zo vol dat ik een half uur nodig heb om de juiste kruiden te vinden.
Lees/kooptip: Slowcooker e-book boordevol heerlijke recepten
Hoe maak je deze kip Tandoori uit de slowcooker?
Kip Tandoori Slowcooker
Equipment
- Slowcooker
Materials
Voor de marinade
- 1 eetlepel Paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 3 eetlepels olijfolie
Voor de saus
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 theelepel zout
- maizena
Voor de rijst
- Rijst 1 kopje per persoon
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde selderij
Verder nodig
- 500 gram kippendijen
- 200 ml kokosmelk
- 1 stengel sereh
- 125 ml creme fraiche
- 100 ml water
Instructies
- Meng in 3 verschillende bakjes de verschillende kruidenmengsels
- Snijd de kippendijen in stukjes en meng met de kruidenmix voor de marinade en olijfolie, zet dit voor minimaal 1 uur in de koelkast
- Plaats de kip in de slowcooker
- Voeg de kruidenmix voor saus toe samen met het water en de kokosmelk
- Kneus met de achterkant van een mes de sereh en leg deze ook in de slowcooker
- Zet de slowcooker 4 uur op low
- Kook vlak voor het einde van de slowcooker tijd 500 ml water en voeg hier alle kruiden voor de rijst aan toe
- Als het water kookt voeg je de rijst toe en laat je dit in ongeveer 12 minuten droog koken
- Roer de creme fraiche door de Tandoori en laat het nog een paar minuutjes pruttelen
- Vind je de saus te dun, dik het dan een beetje in met maizena
- Eet smakelijk