Insectengaas

Insectengaas voor de moestuin en fruitboomgaard

Een stukje van onze droom is eindelijk uitgekomen, we hebben een fruitboomgaard bij huis. Achter in onze tuin staat inmiddels 3 appelbomen, 2 kersenbomen, een pruimenboom, een stoofperenboom en een vijgenboom. In de toekomst zullen er nog wat perenbomen, pruimenbomen, kersenbomen en een kiwibes bijkomen. En er komen ook nog druiven, maar hier moeten we eerst de terrasoverkapping voor hebben staan, we laten de druif dan daar overheen groeien voor het echte Mediterranen vakantiegevoel. Het liefst wil ik ook nog een mooie olijfboom in de tuin, maar die zijn echt verschrikkelijk duur en het klimaat is hier niet goed genoeg dat er ook echt lekkere olijven aankomen. Misschien in de toekomst, maar voorlopig nog niet.

Insectengaas

Mijn man zou begin april beginnen met omspitten van een stuk tuin waar de moestuin komt. Helaas gooide een verlate sleuteloverdracht, slecht weer en rugproblemen roet in het eten. Ik hoop dat hij binnenkort toch kan/wil beginnen en anders schuiven we het op naar volgend jaar, we zijn toch al vrij laat voor sommige groente, dus ik denk dat het beter is om het door te schuiven naar het najaar of winter.

Insecten en vogels in de kersenboom, opgelost door insectengaas

Ik was zo trots dat de eerste kersen aan de kersenboom kwamen. We waren vrij laat met het planten van de kersenboom en hadden niet verwacht dat hij dit jaar iets zou gaan doen. Maar tot mijn grote vreugde zag ik vorige week dat er toch een aantal kersen aan de boom kwamen.
Tot ik gisteren weer keek….er kroop allerlei insecten in de boom en ook zag ik dat de vogels een aantal kersen hadden opgesnoept, ik kon wel janken.

Gelukkig was daar de oplossing, het insectengaas van Biogroei. Hun insectengaas is zowel goed voor de moestuin (daar gaan we volgend jaar veel plezier van hebben bij de slaplantjes, wortels en kolen), het houdt niet alleen vogels uit je fruitbomen, maar ook insecten zoals de koolvlieg uit je moestuin…halleluja!!

Wil je nog meer tips over hoe je ongewenst bezoek uit je tuin kan houden? Kijk dan eens hier

Insectengaas

In onze vorige moestuin moesten we echt rigoureus te werk gaan om slakken en andere ongedierte uit de plantjes te houden. Begrijp mij goed ik ben echt geen voorstander van het gebruik van bestrijdingsmiddelen, maar als je voor de zoveelste keer kaalgevreten kolen, slaplantjes enz ziet, dan zakt de moed je in de schoenen. Uiteraard ben ik eerst gaan kijken wat ik op een dier- en natuurvriendelijke manier kon oplossen. Zo bleken de bladluizen in de tuinbonen niet tegen een middeltje van groene zeep te kunnen, 2 dagen gesprayd en ik heb ze niet meer gezien. Voor de slakken heb ik werkelijk alle middeltjes geprobeerd, maar hier bleek toch echt niks anders tegen bestand dan de slakkenkorrels. Ik ben dus heel erg benieuwd of we volgend jaar door het insectengaas ook geen last meer zullen hebben van deze vervelende slijmerige jongens.

Biogroei

Wie of wat is Biogroei?
Biogroei is een familiebedrijf en pionier in biologische bestrijding (ha dat is wat wij willen). Biogroei is in 1994 opgericht. Van jongs af aan voelen zij zich al verbonden met de natuur en werd er al graag getuinierd. Dit is altijd een rode draad gebleven in het leven van Mathias, bedrijfsleider van Biogroei.
Ondertussen werken ze met 8 vaste mensen en worden ze ondersteund door mensen van St. Kamillus in Bierbeek en leerlingen van Woudlucht in Leuven.

Insectengaas

Doel van Biogroei

De missie van Biogroei is om ons te motiveren om je eigen natuurlijke paradijs te creëren zodat je het vakantiegevoeg krijgt in je eigen tuin, huis, het terras of balkon. Na 40 jaar ervaringen weten zij als geen ander dat je goed zonder gif kan werken.

Biogroei daagt je graag uit. Hoe zou het zijn als jullie beginnen met jullie terras en tuin met veel respect voor de natuur te behandelen? Hoe mooi zou het worden als we dit met z’n allen zouden doen. Voel jij je aangesproke Ga dan mee op pad met Biogroei.

Biogroei bied je een plan van aanpak waarbij hun producten ondersteunend werken. Je tuin leeft weer helemaal op, je komt in een opwaartse spiraal terecht en je bodem herstelt. Hierdoor kweek je sterke planten, heb je minder ziektes en schimmels in je tuin en komt je tuin weer helemaal in balans. Hallo smakelijke en gezonde groente en fruit.

Insectengaas

Het engagement van biogroei

  • Gebruiksvriendelijke website met veel productinfo, infographics en instructiefilmpjes
  • Een categoriepagina met veel informatie over biologische bestrijders, plagen en productgroepen.
  • Biogroei leert je veel over werken met nuttige insecten en aaltjes
  • Ze leveren biologische bestrijders van de allerbeste kwaliteit en ook nog eens in kleine verpakkingen
  • En bieden ze producten aan die de bodem echt voeden
  • En als klap op de vuurpijl zijn alle producten ook nog eens 100% onschadelijk voor mens, dier en natuur.

Zijn jullie ook overtuigd? Neem dan eens een kijkje op de website van Biogroei en laat je tuin stralen deze zomer!

Insectengaas

(Visited 47 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *