Toetjes maken in de slowcooker is iets wat ik steeds vaker doe. Gebruikte ik eerste de slowcooker alleen voor vleesgerechten en soep, steeds vaker tover ik er ook de heerlijkste toetjes uit. Zoals deze Amerikaanse perzik cobbler.
Cobbler is typisch een Amerikaans nagerecht. In New York at ik dit voor het eerste en het is eigenlijk warm fruit met een verkruimeld deeg, de kruimels zijn zachter dan bijvoorbeeld een crumble. Maar het is echt heel erg lekker.
Wat is perzik cobbler?
Perzik cobbler is een klassiek dessert dat vaak wordt geassocieerd met de zuidelijke keuken. Het is een eenvoudig en rustiek dessert dat geliefd is om zijn troostende en huiselijke smaken. De combinatie van zoete, sappige perziken en een rijke, boterachtige topping is moeilijk te weerstaan, en de geur van perzik cobbler die in de oven bakt is genoeg om iedereen te laten watertanden.
Er zijn veel variaties op perzikcake, sommige recepten gebruiken een kruimel- of streusellaag, terwijl andere een koekjesdeeg gebruiken. Sommige recepten vragen ook om extra ingrediënten zoals kaneel, nootmuskaat of citroensap, die extra smaak en complexiteit aan het gerecht kunnen toevoegen.
Perzik cobbler is een veelzijdig dessert dat alleen of in combinatie met andere desserts kan worden gegeten. U kunt het bijvoorbeeld serveren met slagroom, ijs of karamelsaus voor een decadente twist. Het is ook een geweldig dessert om te maken voor een menigte, omdat het gemakkelijk kan worden opgeschaald om een grote groep mensen te voeden.
Kortom, perzik cobbler is een geliefd Amerikaans dessert dat gemakkelijk te maken is en vol heerlijke smaken zit. Of je nu een klassiek recept verkiest of een modernere draai, het valt niet te ontkennen dat perzikcobbler een dessert is waar iedereen van kan genieten.
Hoe maak je het?
Dit gerecht is echt super simpel te maken en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Krijg je veel eters dan is dit toetje echt ideaal om te maken.
Wat heb je nodig?
- 100 gram boter
- 200 gram suiker
- 130 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 820 gram halve perziken op siroop (de siroop gebruiken we niet, je kan eventueel ook verse perziken gebruiken)
Hoe maak je het?
- Meng alle andere ingrediënten (behalve de boter en de perziken) met elkaar
- Snijd de perziken in partjes
- Leg de perziken op de bodem van de slowcooker
- Strooi het bloemmengsel daar overheen
- Snijd de boter in kleine blokjes en verdeel die over het beslag
- Het ziet er niet uit, maar het komt echt goed)
- Zet de slowcooker 5 uur op low
- Roer de cobbler regelmatig even om
- Leg een schone theedoek tussen de slowcooker en het deksel om condens op te vangen.
- Schep de cobbler in kommetjes of op een bordje en serveer er een bolletje vanille ijs en slagroom bij.