Zelfgemaakte knoflooksaus

Sausjes voor bij de gourmet

Het is weer bijna zover dat in heel Nederland het gourmetstel weer op tafel komt. Veel mensen gourmetten met het sinterklaasfeest, kerst en pasen. Heel eerlijk…wij gourmetten alleen in de zomer buiten die stank wil ik niet in huis en in mijn kleren hebben.

Het Geurmeisje was sheets en roomspray

Maar sinds ik de website van het Geurmeisje heb ontdekt durf ik het aan om dit jaar met het sinterklaasfeest binnen te gourmetten. Wij gebruiken nu ongeveer een half jaar de roomspray en zelfs op het kleinste kamertje in huis ruikt het binnen no time weer heerlijk fris. Dus als dit lukt, durf ik het ook wel aan om te gourmetten ;-). Alleen zat ik nog steeds met die stinkende kleding, maar ook daar ben ik op de website van het Geurmeisje helemaal geslaagd, ik was mijn was heel graag met de heerlijk geurende wasstrips en alle nare geurtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon en de was wordt ook nog eens super schoon.

Waarom wasstrips

Het deurmeisje was sheets

Ik ben niet zo’n klimaatwappie (sorry voor diegene die dat wel zijn) maar ik vind wel dat we met z’n alle wat beter voor onze aarde mogen zorgen. Daarom kies ik graag de heerlijke spulletjes van het Geurmeisje en dus ook voor haar wasstrips.

Het is beter voor het milieu en ook nog eens een stuk voordeliger dan een fles wasmiddel. Ik heb per was maar een half stripje nodig om de was schoon te krijgen en heerlijk te laten ruiken. De wasstrips zijn geschikt voor alle soorten was, wit, gekleurd en donker en dat scheelt ook heel veel ruimte. Waar deze normaal vol stond met flessen wasmiddel heb ik nu nog maar 1 doosje met wasstrips staan en een flesje wasverzachter en dat is het.
Ook zijn de wasstrips geschikt voor alle temperaturen inclusief handwas, dus ook hiervoor heb je geen verschillende wasmiddelen nodig.
En ze zijn super handig voor op reis. Wij reizen veel en ik vind het fijn om mijn kleding (vooral als we langer dan een week weg zijn) even een keer te wassen. Hier ging ik eerst voor naar een wasserette, maar met deze wasstrips is dit niet meer nodig. ik laat in de badkamer een wasbak vollopen of ik vul een emmer met water, los daar een wasstrip in op en ik kan aan de slag. Binnen no time is mijn kleding weer fris en schoon.

Het Geurmeisje roomspray

Hier vind je nog veel meer lekkere vegan gourmetrecepten

Sausje voor bij de gourmet

Ik zie mijn moeder nog staan met zakjes van een bepaald merk, beetje water of mayonaise erbij en klaar was het sausje. Maar wist je dat het niet moeilijker is dan een zakje met mayonaise mengen is om zelf je sausjes te maken?

Worstenbroodjes met joppiesaus

Laten we beginnen met een bekend sausje: Joppiesaus, deze saus maak je binnen een oogwenk zelf.
Deze joppiesaus is trouwens erg lekker bij deze worstenbroodjes

Wat heb je nodig?

 • 3 eetlepels ketchup
 • 200 ml mayonaise
 • 1 sjalotje (heel fijn gesneden)
 • 1/2 eetlepel kerriepoeder
 • 1 theelepel paprikapoeder

Hoe maak je het?

 • Meng alles door elkaar en klaar is je zelfgemaakte joppiesaus

Knoflooksaus

Zelfgemaakte knoflooksaus

Wat zeker niet mag ontbreken bij het gourmetten is lekkere zelfgemaakte knoflooksaus. Waarschijnlijk ben je langer bezig om het uit het flesje te krijgen dan om het zelf te maken ;-). Dus geen excuus meer om het niet lekker zelf te maken.

Wat heb je nodig?

 • 3 tenen knoflook (geperst)
 • 125 ml creme fraiche
 • Sap van een halve citroen
 • 125 ml mayonaise
 • Beetje fijn gehakte peterselie

Hoe maak je het?

 • Meng alles door elkaar en klaar is je zelfgemaakte knoflooksaus
 • Als je dit ‘s morgens als maakt kan de knoflook lekker intrekken en wordt het nog lekkerder.

Truffelmayonaise

Ik denk dat dit nog de meest simpele is. Je kan uiteraard je mayonaise zelf maken, maar in dit recept doe ik dat niet.

Wat heb je nodig?

 • 200 ml mayonaise
 • 2 eetlepels truffeltapanade

Hoe maak je het?

 • Meng de mayonaise en de truffeltapanade door elkaar en klaar.

Ik zal de komende tijd wat meer sausjes met jullie delen, maar als ik dat nu doe wordt deze blog wel heel erg lang. Dus…wordt vervolgd.

 

 

Deze blog is tot stand gekomen in een samenwerking met het Geurmeisje. 

(Visited 250 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *