In de herfst en de winter willen we ons het liefst voeden met comfort food, tenminste ik wel. Stoofpotjes die urenlang op het vuur of in de slowcooker zitten, de geur die zich langzaam door het huis verspreid, de houtkachel die brand, terwijl het stoofpotjes op staat met een grote mok thee en een goed boek op de bank. Dit is voor mij echt de ideale zondag, even niks moet alles mag.
Daar mag deze heerlijke tomaten-bonen-worstschotel ook niet bij ontbreken.
Tomaten-bonen-worstschotel
Er is vast een kortere naam voor te verzinnen, maar ik kon er even zo snel niet opkomen. En met deze titel heb je de hele stoofschotel wel in 1x gevangen.
De worst die ik in deze schotel gebruik is vaak een combinatie van chipolata worstjes en Italiaans gekruide worstjes. Mocht je geen boodschappen doen bij de boer of een goede slager, de Albert Heijn en Jumbo heeft deze worsten ook in hun assortiment zitten. Â Maar je kan ook voor goed vlees gaan en bij je slager langsgaan of de chipolataworstjes en Bellissimoworst bestellen bij Grutto. Dan ben je er zeker van dat je goed en eerlijk vlees eet.
Heb je geen goede slagerij of boer in de buurt waar je boodschappen kunt doen? Dan is Grutto een goede oplossing om goed, duurzaam en eerlijk vlees te eten. Wil je het nog makkelijker? Dan kan je bij Boerschappen hele lekkere maaltijdboxen kopen. Alle ingrediënten komen rechtstreeks van de boer en worden zo bij jou thuis afgeleverd.
Boerschappen
Wij doen elke week boerschappen, maar rijden daarvoor wel van boerderij naar boerderij en zijn daar dan een hele zaterdag druk mee. Maar dat hebben we er graag voor over, want voedsel van de boer smaakt nou eenmaal veel beter dan uit de supermarkt.
Ik begrijp dat niet iedereen de luxe heeft van boerderijen in de buurt waar je even langs wipt voor je groente, kaas en vlees. Dan wil je echt kennis laten maken met boerschappen.
Je kan kiezen uit drie verschillende boxen, een seizoensbox, een vega box en een gemaksbox. In deze boxen zit alles om een heerlijke maaltijd op tafel te toveren met eerlijk en duurzaam groente, fruit en vlees.
Als voorbeeld neem ik even de seizoensbox, wat kan je daarvan verwachten?
De Seizoensbox is een boodschappen box, waarmee je lekker, gezond én verrassend eet. Doorgaans bestaat een seizoensbox uit 6-7 soorten groenten, 1-2 soorten fruit, 3 maal vlees of vis en zuivel en/of eieren. Kook je met de inspiratie recepten dan zijn de porties ruim genomen, zodat je altijd aan je 2 ons groenten komt, en vaak kook je nog een vierde dag ook met je Box! Mocht je de recepten willen volgen zul je wel wat extra spullen in huis moeten hebben of extra bijkopen.
Waarom zou je kiezen voor de Seizoensbox?
– Box vol met vlees, vis, groente, fruit & zuivel
– Heerlijke inspiratie recepten in de app om te volgen of zelf mee te bedenken wat je maakt.
– Geen kleine lettertjes; je kan iedere week opzeggen!
Ik hoop dat ik je heb kunnen overtuigen om het een keertje te proberen. Wij hebben het een half jaar geprobeerd en waren super enthousiast, alleen bezorgen ze helaas niet in Duitsland. Hierdoor moesten wij steeds naar vrienden in Nederland rijden om daar de box op te halen, dit werd een beetje een gedoe dus moesten we helaas stoppen met deze box. Maar stiekem missen we het wel, dus ik hoop dat ze binnenkort wel net over de grens in Duitsland gaan bezorgen.
Hoe maak je de tomaten-bonen-worstschotel?
Goed weer terug naar dit recept want daarvoor komen jullie waarschijnlijk op deze site.
Het is echt super simpel om deze stoofpot te maken, je zou het zelfs helemaal kunnen voorbereiden, vervolgens alles in de binnenpan van de slowcooker in de koelkast zetten en de volgende dag de slowcooker aanzetten om het vervolgens ‘s avonds te eten. Dit doe ik vaak als we de volgende dag vroeg wegmoeten en ik ‘s avonds wel lekker wil eten.
Tomaten-bonen-worstschotel
Materials
- 1 eetlepel boter om in te bakken
- 1 kilo chipolataworstjes en/of Italiaans gekruide worst
- 4 wortelen geschild en in plakjes gesneden
- 400 gram Cannellini bonen uitgelekt
- 2 uien gesnipperd
- 400 gram tomatenblokjes
- 250 ml kippenbouillon
- 70 gram tomatenpuree
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 eetlepel maizena
- 2 eetlepels water
Instructies
- Snijd de worst in grove stukken
- Smelt de boter in een pan, bak de worstjes rondom bruin en leg ze vervolgens in de slowcooker
- Bak voor 5 minuten op middelhoog vuur in de pan waar je net de worstjes in hebt gebakken, de wortelen, uien, tomatenpuree en Italiaanse kruiden. Voeg de laatste minuut de knoflook erbij.
- Doet dit bij de worstjes in de slowcooker
- Voeg de bonen toe aan de slowcooker
- Sluit het deksel en laat zo'n 6-8 uur op low staan
- Vind je het sausje te dun, meng dan de maizena met het water in een kopje en voeg dit op het laatst toe aan de slowcooker, roer goed door zodat het sausje indikt.
- Lekker met vers gebakken stokbrood of ciabatta.
Er staat niet in het recept wanneer de kippenbouillon en de tomatenblokjes moeten worden toegevoegd. Ik heb ze tegelijk met de witte bonen gedaan omdat me dat logisch leek.