Tomatenrisotto net even anders

Eigenlijk hou ik niet van tomaten, maar deze tomatenrisotto is echt verrukkelijk!
Dankzij de boer waar wij onze groente halen kwamen op een heel verrassend recept uit. Hij adviseerde kool in onze risotto te doen…nee nu niet meteen wegklikken maar lees even het recept en zie de foto’s, geloof mij het was heerlijk.

Wil je je op een regenachtige dag toch nog even in Italië wanen, maak dan vooral dit recept. Het smaakt heerlijk zomers en door de mozzarella heerlijk romig.

Tomatenrisotto hoe maken we dit?

Ingrediënten voor 4 personen (pas het gerust aan als je met meer of minder bent): 

  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 pruimtomaten
  • Cavolo nerokool (palmkool)
  • 24 blaadjes basilicum
  • 300 gram risottorijst
  • 1 rode peper
  • 250 gram buffelmozzarella 
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 liter groentebouillon  
  • 2 eetlepels roomboter
  • Peper en zout naar smaak

How to make:

  1. Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.
  2. Smelt de roomboter in een pan met deksel op middellaag vuur en voeg de ui en knoflook toe. Roerbak de groenten 5 minuten op laag vuur, of totdat ze zacht zijn. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes van 1 cm en bewaar apart. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en bak al roerend 1 minuut mee.
  3. Voeg 1/3 van de bouillon toe aan de pan met deksel en laat de risottorijst de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon door de risotto is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes.
  4. Roer de tomatenblokjes, basilicum en cavolo nerokool door de risotto. Voeg de overige bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon weer langzaam opnemen. Blijf goed doorroeren. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is, maar nog een lichte bite heeft van binnen. Voeg eventueel extra water toe om de korrel nog verder te garen.
  5. Haal de pan van het vuur. Scheur de buffelmozzarella in stukjes en door de risotto. Voeg vervolgens de helft van de Parmazaanse kaas en peper en zout naar smaak toe en laat, afgedekt, 2 minuten staan.
  6. Eet smakelijk!!

Laat je mij even weten wat je van dit recept vond en of je het net zo lekker vond als wij?

Tomatenrisotto
(Visited 65 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *