Wortels uit eigen tuin zijn bij mij eigenlijk nog nooit echt goed gelukt…tot dit jaar. Ik dacht ik geef het weer eens een kans en zaaide een zakje met wortelzaadjes op. Dit waren er best veel, maar ik dacht dat het toch weer zou mislukken. Nou niet dus haha.
Bijna alle wortels die ik gezaaid heb zijn opgekomen en inmiddels uitgegroeid tot volwassen wortelen. Behalve rauwe worteltjes en gekookte worteltjes dacht ik wat kunnen we er nog meer mee doen? Ik heb wat wortels in stukjes gesneden en bij de pastagroente in de vriezer gedaan, maar er bleven nog steeds veel wortelen over, dus maakte ik deze heerlijke wortelsoep met koriander.
Koriander
Een lange tijd lustte ik geen koriander. Het smaakte naar zeepsop en ik vond het echt vreselijk smerig. Maar in de loop der jaren ben ik koriander lekker gaan vinden en heb ik helemaal geen zeepsop smaak meer bij het eten.
Hou je niet van koriander, dan ben ik bang dat deze soep geen succes gaat worden. Je kan de koriander weglaten, maar dan krijg je echt een totaal andere soep, waarvan ik niet weet of deze lekker is. Maar proberen kan natuurlijk altijd en wellicht kan je de koriander vervangen door peterselie.
Soepmaker vs slowcooker
Ik sta op het punt om een soepmaker in mijn winkelmandje te gooien, maar ik begin toch ineens te twijfelen. Het ziet er heel handig uit, maar vele soepen maak ik eigenlijk altijd in de slowcooker. Ik doe dan gewoon alles ‘s morgens in de slowcooker en zet deze aan, bij thuiskomst nog even met de staafmixer erdoor en klaar is de soep.
Zo’n soepmaker leek mij heel gemakkelijk, maar ik begin nu toch te twijfelen of dat inderdaad zo is. Dus wie van jullie heeft een soepmaker en kan mij vertellen of dit inderdaad zo makkelijk is? Of hebben jullie deze gekocht en blijkt het toch niet zo handig te zijn? Dan hoor ik dat uiteraard ook graag.
Wortelsoep met koriander
Wortelsoep met koriander
Equipment
- staafmixer of foodprocessor
Materials
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui in stukjes gesneden
- 1 theelepel gedroogde koriander
- 1 aardappel gewassen, geschild en in stukjes gesneden
- 450 gram wortelen geschild en in stukjes gesneden
- 1200 ml groentebouillon
- handvol verse koriander grof doorgehakt
Instructies
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur, voeg de ui toe en bak deze 5 minuten tot hij zacht is.
- Roer de gemalen koriander en de aardappel erdoor en bak nog 1 minuut.
- Voeg de wortels en de groentebouillon toe, breng aan de kook en zet het vuur laag.
- Doe de deksel op de pan en kook gedurende 20 minuten tot de wortelen zacht zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de foodprocessor tot een gladde soep. Proef, voeg indien nodig zout toe en verwarm opnieuw om te serveren.
In deze blog staan affiliate links. Door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s.Â