Pindakaas koekjes

Pindakaas koekjes

Toen wij in Amerika waren dronken we iedere dag 1 of 2 koppen koffie bij Starbucks. ‘s Avonds nam ik daar altijd een Peanut Butter cookie (pindakaas koekje) bij, eigenlijk werd dit een soort verslaving haha. Ik nam dan ook een grote zak van deze koekjes mee naar huis, maar binnen een week waren ze allemaal op..whoops. Daarna heb ik lange tijd niet meer aan de koekjes gedacht tot onze vakantie afgelopen week in Engeland. Daar hadden ze bij de Costa coffee Peanut Butter cookies, dus die moest ik uiteraard proberen. En ook hier ontstond weer een lichtelijke verslaving en ook hier nam ik weer een grote zak mee naar huis.  De bodem van deze zak begint aardig in zicht te komen, dus besloot ik om zelf maar eens een poging te wagen om deze koekjes te bakken, missie geslaagd.

Pindakaas

Mijn pindakaas koop ik nu zo’n drie jaar bij de Pindakaaswinkel, dit begon als een leuke samenwerking waarbij ik hun nieuwste pindakaas mocht testen. Vanaf dat moment werd hun pindakaas mijn favoriet en koop ik zo’n beetje elke maand wel een nieuwe pot of soms potten pindakaas bij hun.

Ik heb verschillende potten in de kast staan onder andere met chilipeper en citroengras voor dit gehaktbrood. Met gebakken ui en knoflook voor de pindasaus en pindasoep. De dadel en kaneel en witte chocolade voor bijvoorbeeld deze cheesecake en de pudding.

Pindakaas is heel erg veelzijdig en ik heb dan ook graag een paar potten in de kast staan, zo grijp ik nooit mis als ik iets lekkers wil maken. En natuurlijk mag de naturel niet ontbreken die ik met een lekkere dikke laag roomboter op een broodje eet.

Deze koekjes maakte ik met de naturel pindakaas, maar je kan uiteraard ook kiezen voor de variant met witte chocolade, of dadel kaneel of wat jij dan ook maar lekker vindt. De volgende keer ga ik eens proberen om de koekjes te maken met de pindakaas met koffie en zeezout. Ik denk dat mijn man deze wel heel erg gaat waarderen als coffee addict.

Pindakaas koekjes

Pindakaas koekjes

Voorbereidingstijd15 minuten
Active Time12 minuten
Totale tijd27 minuten
Gang: Koekjes
Opbrengst: 16 stuks
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 200 gram pindakaas
  • 175 gram suiker
  • ¼ theelepel zout
  • 1 groot ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier.
  • Meet de pindakaas en suiker af in een kom. Voeg ¼ theelepel fijn keukenzout toe en meng goed met een houten lepel. Voeg het ei toe en meng opnieuw tot het mengsel een deeg vormt.
  • Maak balletjes van het deeg ter grootte van een kerstomaat en leg ze ruim uit elkaar op de bakplaten.
  • Druk de koekjes aan met de achterkant van een vork om ze een beetje plat te drukken.
  • Bak ze 12 minuten, tot ze goudkleurig zijn aan de randen en wat bleker in het midden. Laat ze 10 minuten afkoelen op de bakplaten, leg ze dan op een rooster en laat volledig afkoelen. Bewaar ze tot 3 dagen in een koekjestrommel.

 

In dit artikel staan affiate links. Wanneer jullie een aankoop doen via een van deze links ontvang ik hier een kleine vergoeding voor. Het kost jullie niks extra’s. 

(Visited 252 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept