Onze top 5 stedentrips Europa

Wij gaan graag weekendjes of midweekjes weg. Even weg uit de sleur en nieuwe dingen zien en doen. We boeken dan ook regelmatig een weekendje naar een stad in Europa, vaak zorgen we dat we op een vroege vlucht zitten en dat we op zondag een late vlucht terug hebben, zo genieten we optimaal van ons weekendje weg.
In deze blog neem ik jullie graag mee in onze top 5 naar citytrips binnen Europa.

 1. Londen
  bron: pixabay

  Wij komen zo graag in Londen, gaan hier elk jaar 1 of 2 keer soms zelf 3 keer naar toe. Van 2008 tot 2011 hebben wij in Engeland gewoond. We woonde toen 3 uurtjes rijden van Londen af, gek genoeg zijn we toen maar 1x naar Londen geweest. Dat was op 24 december en wat was Londen toen ontzettend mooi. Alles was in kerstsfeer en ook de mensen leken nog vriendelijker dan normaal.

  bron: pixabay

  Wij hebben een Blue Oyster kaart gekocht op één van onze tripjes naar Londen, dit is eigenlijk een ov-chipkaart en je kan er met al het openbaar vervoer in Londen mee reizen. Je zet er geld op en daarmee loop je langs de poortjes voor je het station binnen gaat, even scannen en klaar. Bij de verschillende automaten die op de stations staan kan je eenvoudig zien wat je saldo is en of je eventueel wat moet bijstorten.
  Vervolgens kan je gaan en staan waar je wilt in Londen. Ook kan je er van en mee naar de vliegvelden, bijvoorbeeld Londen Heatrow, deze zit aan de Piccadilly line.
  Geen geklungel meer met kaartje, maar eenvoudig 1 kaart waar je door heel Londen mee kan reizen.

  bron: pixabay

  Wij bezoeken jaarlijks (al zal het dit jaar niet door gaan) het Mountbatten Festival of Music (MFM) in the Royal Albert Hall. Een waanzinnig concert van de Band of the Royal Marines, als je van muziek houdt is dit echt een dikke aanrader om naar toe te gaan. Op YouTube zijn filmpjes te vinden van de MFM.

 2. Barcelona


  Freddie Mercury zong het al

Barcelona!
It was the first time that we met
Barcelona!
How can I forget
The moment that you stepped in the room
You took my breath away

En dat klopt ook wel want Barcelona is echt een waanzinnige stad. Of je nou van cultuur houdt of je houdt van lekker eten en drinken of ben je meer voor een dansje in een leuke club? Barcelona heeft het allemaal.

bron: pixabay.com

Wil je Barcelona echt goed zien, koop dat een ticket voor de hop off-hop on bus. Deze rijden langs alle bezienswaardigheden in Barcelona en je kan in- of uitstappen waar je maar wilt. Zo weet je zeker dat je alles zult zien.

Wat ook een heerlijke plek is om te flaneren, La Rambla of in de volksmond de Ramblas. De Ramblas is 1200 meter lang en je vindt er van alles, straatartiesten, restaurantjes, kioskjes, balletje balletje (hier zo nog wat over), loten verkopers (hier zo ook meer over), heel veel mensen en dus ook heel veel zakkenrollers. Kijk dus goed uit en laat je niet afleiden, stop ook niet om te kijken naar een straatartiest al het heel erg druk is, dit zijn uitgelezen kansen voor de zakkenrollers.
Aan het einde van de Ramblas (gezien vanaf het centrum) heb je een haven waar je heerlijk even kunt zitten en genieten van het uitzicht.

bron: pixabay.com

Balletje balletje en lotenverkopers.

Trap in geen van beide!!
Bij balletje balletje staat een man met 3 bekers, onder 1 van die bekers heeft hij een balletje, hij schuift de bekers door elkaar en tegen betaling mag je een beker uitzoeken, zit het balletje daar onder krijg je de pot, en anders verlies je.
Om de aandacht te trekken is er altijd al iemand aan het spelen en deze man wint altijd, het is een handlanger van de man die de bekertjes verschuift. Goh denk je, dat is makkelijk verdient. Maar zodra jij gaat spelen zit het balletje altijd in een andere beker en je verliest dus altijd!
Ook is dit een uitgelezen kans voor zakkenrollers, op het moment dat jij met je portemonnee in je handen staat en nog even toekijkt hoe het spel werkt ben je ineens je portemonnee of horloge of andere waardevolle spullen kwijt.
Mijn tip, loop gewoon lekker door.

Het is ook altijd wel heel grappig om te zien als er politie aankomt. Er staan altijd 2 of 3 mannen/vrouwen op de uitkijk, zodra er wordt gewaarschuwd dat de politie er aankomt schoppen ze hun tafel omver en nemen de benen. Het is dan ook erg moeilijk om deze jongen te pakken. Daarom lopen er in Barcelona ook veel agenten in burgers rond die deze jongens van de straat proberen te krijgen. Maar het is dweilen met de kraan open, zijn ze op een plek weggejaagd dan beginnen ze gewoon opnieuw op een andere plek. Dus niet intrappen en lekker doorlopen.

bron: pixabay.com

Dan de lotenverkopers.
Een alleraardigste vrouw of man spreekt je aan en vraagt of je voor een klein bedrag loten wilt kopen. De hoofdprijs is een prachtige villa ergens in de buurt van de plaats (in dit geval dus Barcelona) waar je op dat moment bent (ze opereren in heel Spanje).
Jij denkt goh leuk dat wil ik wel. En het is een wonder je wint….je wint die villa! Wow denk je dit is mijn geluksdag, maar die geluksdag zal snel omslaan in je allergrootste nachtmerrie.
Je kan de villa gelijk bezichtigen en je wordt meegenomen door de loten verkoper of een collega. Je bezichtigd de villa en denkt wauw dit is echt te mooi om waar te zijn…dat is het ook.
De lotenverkoper vraagt je om een handtekening te zetten en dan zijn de sleutels van de prachtige villa voor jou. Jij denkt YES ik heb mijn droomhuis gevonden en zet je handtekening. Maar het is in het Spaans en jij hebt geen idee waar je je handtekening onderzet. Jij denkt dat het een formulier van de loterij is waarmee je aangeeft dat je de villa wilt, maar in werkelijkheid zet je je handtekening onder een koopcontract van de villa. Dus nadat je hebt getekend krijg je een factuur in je handen geduwd van honderdduizenden in sommige gevallen miljoenen euro’s. Het is juridisch allemaal goed in elkaar gezet dat zodra je getekend hebt je er niet meer onderuit komt en je het huis dus moet betalen.

Dus ook voor de loterijverkopers geldt, loop gewoon lekker door als je loten aangeboden krijgt en trap er niet in.

Enkele bezienswaardigheden die je echt gezien moet hebben.
– Sagrada Familia
– Ramblas
– Park Guell
– Stadion Camp Nou
– De Montjuï
– Verlichte fonteinen op de Montjuï
– Palau de la Música
– Barri Gòtic
– Mercat de Sant Josep
– Castell de Montjuïc

Ben jij wel eens in Barcelona geweest?

3. Verona

bron: pixabay.com

In 2018 zijn wij in Verona geweest en deze stad heeft echt een plaatsje in ons hart gekregen. Wie van Romeinse geschiedenis houdt kan in Verona zijn of haar hart ophalen. De stad is intiemer en minder massaal dan Rome, maar zeker niet minder mooi.

Wij stonden op een camping niet al te ver van Verona af en we zijn in onze 10 dagen vakantie 4x naar Verona geweest. Waarvan we 1x een opera voorstelling hebben bijgewoond. Toen wij er waren was het opera festival en als je dan toch in Verona bent is het DE kans om een opera bij te wonen. Ondanks dat ik niet echt gek ben op opera was het echt fantastisch om een keer mee te maken. De opera’s worden opgedragen in het Amfitheater en alleen die sfeer is al een bezoekje waard. We hadden wat duurdere plekken genomen want bij de goedkope kaartjes zit je dus 4 uur lang op de stenen trappen haha. Nu hadden we stoeltjes, maar toch was ik er naar 4 uur wel klaar mee, ondanks dat de opera Carmen echt heel erg gaaf is.
De opera zelf is in het Frans, maar mocht jouw Frans nou net zo goed zijn als die van mij (niet dus), er hangen billboards waar een Engelse en Italiaanse vertalingen op wordt geprojecteerd.

Verder heeft Verona heerlijk knusse straatjes waar je heerlijk doorheen kunt wandelen, een groot plein waar van alles valt te beleven en waar ook heerlijk restaurantjes zitten en natuurlijk Casa di Julieta of te wel het huis van Julia (van Romeo).

Er staat ook een beeld van Julia en het schijnt als je je hand op haar linker borst legt je een voorspoedig liefdesleven krijgt. Dat voorspoedige liefdesleven heb ik al en ook hadden we geen zin om 3 uur in de rij te staan om voor 10 seconden onze handen op haar borst te kunnen leggen, dit hebben we dus overgeslagen.
Casa di Julieta is een piep kleine soort van binnentuin waar je middels een poort naar toe kunt. Onder de poort hangen allemaal briefjes aan Julia waar mensen hun hartsverlangens en wensen opschrijven. Als je door onder de poort staat zie je het balkon waar Julia riep ‘ Romeo oh Romeo’ en onder dat balkon stond haar geliefde Romeo op haar te wachten. Ken je deze klassieker van Shakespear niet? Dan is het zeker de moeite waard om het eens te lezen (als is het niet het makkelijkste werk om te lezen).

Verona je moet het met eigen ogen zien, maar Verona is echt een stad die je in je hart zal sluiten.

4. Rome

bron: pixabay.com

Inmiddels zijn jullie er wel achter dat wij ontzettend gek zijn op geschiedenis en dan voornamelijk de Romeinse geschiedenis. Niet voor niks komen wij ook graag in Nijmegen en Maastricht om daar een dagje cultuur te snuiven.
Maar goed Rome, ook deze stad is echt waanzinnig en eigenlijk heb je aan een weekendje niet genoeg, 4 dagen heb je toch echt nodig om de stad goed te kunnen bezichtigen.

Al eerder schreef ik een stukje over waarom Rome nou DE stad is om een weekendje naar toe te gaan. Heb je het nog niet gelezen? Lees het dan hier.
Daarom zal ik ook verder niet uitweiden over waarom je Rome zou moeten bezichtigen.

5. Maastricht

Bron: pixabay.com

 Soms hoef je helemaal niet zo ver van huis om een parel van een stad te bezichtigen. Nijmegen ligt bij ons om de hoek, we studeren er allebei en dus komen wij daar regelmatig. Maar Maastricht ligt toch een aardig stukje rijden bij ons vandaan en daarom komen wij er niet zo vaak. Jammer want het is echt een fantastisch mooie stad, vol geschiedenis, hippe clubs en heerlijke restaurantjes.

Veel mensen denken dat Maastricht de oudste stad is van Nederland, maar dat is niet zo. Nijmegen mag de titel van oudste stad van Nederland dragen. Maastricht komt op de tweede plaats.

bron: Pixabay.com

Wat is er allemaal te doen en te zien in Maastricht?
– De Bisschopsmolen
– Boekhandel Domicanen
– Bonnefanten
– Een tochtje over de Maas
– ENCI Groeve
– Natuurhistorisch museum
– Museumkerk Oude-Rekum
– Wijngaard Apostelhoeve
– Grotten Sint-Pietersberg
– Sint-Pietersberg

En zo zijn er nog tal van andere dingen te doen. Google gerust eens op bezienswaardigheden Maastricht en je scherm zal binnen de kortste keren vollopen met allerlei leuke dingen om te doen.

Wat is jou favoriete stad? En kom je daar vaak?

(Visited 19 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *