Salade broccoli, dadels en pecannoten

Salade van broccoli, dadels & pecannoten met limoen-chilidressing van Rukmini + winactie

Wij houden van vlees, maar zijn ons er ook van bewust dat we met z’n allen best wat minder vlees kunnen eten. Zo zijn wij de afgelopen jaren van 7 dagen vlees naar maximaal 3 dagen vlees per week gegaan, en regelmatig eten wij een hele week geen vlees. Ik was vooral bang dat mijn man het vlees zou gaan missen, maar wanneer je de goede ingredienten gebruikt mis je het vlees echt niet. En je hoeft echt niet alleen maar tofu te eten om een soort van vlees gevoel te krijgen. Met bijvoorbeeld bonen, noten, kikkererwten, avocado etc. creëer je ook al een maaltijd waarin je het vlees echt niet mist.

Salade broccoli, dadels en pecannoten

Het groene kookboek van Rukmini Iyer

Vinden jullie het net als ons lastig om lekkere vegetarische of vegan gerechten te vinden? Dan heb ik voor jullie de gouden oplossing, namelijk het nieuwste kookboek van Rukmini Iyer, Het groene kookboek.

Dit kookboek van de in UK super populaire Rukmini Iyer, staat boordevol heerlijke, maar dan ook echt heerlijke vega en vegan recepten. Het boek is echt een must have voor in je keuken, het staat naast heerlijke recepten ook nog eens vol met prachtige foto’s en een fantastische maaltijd planner. Zo hoef je niet over het internet te struinen naar vega of vegan recepten, waardoor je binnen no time door alle recepten het bos niet meer ziet. Sla gewoon het boek van Rukmini open en tadaaa je hebt een heerlijk recept voor die avond.

Wie is Rukmini Iyer?

Portret Rukmini

Rukmini Iyer is de bestsellerauteur van de Roasting Tin-serie, waarvan tot nu toe wereldwijd meer dan 1,5 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken omvatten ‘De Bakplaat‘, ‘De Groene Bakplaat‘, ‘De Snelle Bakplaat’, ‘De Wereldse Bakplaat‘, ‘De Groene Barbecue’ en ‘De Zoete Bakplaat’.

Rukmini is schrijfster van recepten, foodstyliste en voorheen advocate. Ze houdt ervan om heerlijke en makkelijke recepten te creëren met een minimum aan poespas en een maximum aan smaak. Toen ze in de keuken werkte en de hele dag op de been was, realiseerde ze zich dat de maaltijden die ze thuis maakte steeds eenvoudiger werden – vaak in slechts één bakplaat en dat er manieren waren om smaak en interesse in de gerechten te stoppen met een absoluut minimum aan inspanning. Dit werd de inspiratie voor haar bestsellers.

Als ze geen kookboeken schrijft, doet Rukmini aan foodstyling en schrijft ze recepten voor talloze merken en publicaties, waaronder The Guardian, Waitrose en Fortnum and Mason.

Rukmini woont met haar partner Tim, hun twee dochters en border collie in Londen en houdt van entertainment (zowel mensen als de hond), tuinieren en interieurontwerp.

De moeder van Rukmini heeft een grote invloed op haar, de quiche met champignons van haar moeder is de lekkerste die zij ooit heeft gegeten. Haar moeder was het die haar liet experimenteren in de keuken, daar zal ongetwijfeld de liefde van koken vandaan komen.

(Bron: https://www.rukmini-iyer.com/)

Winactie Het Groene Kookboek

In samenwerking met uitgeverij Becht en Rukmini mag ik een exemplaar van Het Groene Kookboek aan  1 van jullie weggeven.
Wat moet je daar voor doen? Eigenlijk niet zoveel, laat in een reactie onder deze blog weten dat je meedoet. Je kan ook meedoen via Facebook en Instagram.

Het zou wel super tof zijn als je Rukmini op Instagram zou gaan volgen en ook uitgeverij Becht.

Een voorwaarde is wel dat je woonachtig moet zijn in Nederland of België of daar een postadres moet hebben waar het boek naar toegestuurd kan worden als je de winnaar bent.

Meedoen kan t/m 22 juni, de winnaar maak ik bekend op 23 juni.

De winnaar wordt bekend gemaakt op deze blog, op Facebook en Instagram.

Salade van broccoli, dadels & pecannoten met limoen-chilidressing

Om jullie vast een beetje te laten watertanden mag ik van uitgeverij Becht en Rukmini 1 recept uit Het Groene Kookboek met jullie delen.

Salade broccoli, dadels en pecannoten
Afdrukken
5 van 1 stem

Salade broccoli, dadels & pecannoten met limoen-chilidressing

Totale tijd15 minuten

Materials

  • 200 gram peultjes in de lengte gehalveerd
  • 1 broccoli roosjes in dunne plakjes gesneden
  • ½ rode ui in dunne reepjes
  • 6 medjooldadels ontpit en in plakjes
  • 100 gram pecannoten grof gehakt

Voor de dressing

  • 2 biologische limoenen schil geraspt en uitgeperst (je hebt 50 ml sap nodig)
  • 50 ml olijfolie
  • cm verse gember fijn geraspt
  • 1 tl zeezoutvlokken plus extra naar smaak
  • 1 rode chilipeper in dunne ringen

Instructies

  • Doe de peultjes, broccoli en rode ui in een grote kom, voeg kokend water toe en laat alles 2 minuten blancheren en daarna goed uitlekken.
  • Klop intussen de limoenschil en het -sap, de olijfolie, gember, het zeezout en de chilipeper voor de dressing in een kleine kom door elkaar.
  • Meng in een grote kom de uitgelekte peultjes, broccoli en ui met de dressing, dadels en pecannoten. Proef, voeg als dat nodig is nog wat extra zeezout toe en dien meteen op. De kleuren van de salade zullen de volgende dag misschien iets minder fris en levendig zijn (als gevolg van het limoensap in de dressing) maar dat heeft absoluut geen invloed op de smaak - die is er zeker niet minder om!

 

In deze blog staan affiliate links, door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou uiteraard niks extra’s. 

(Visited 58 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




1 comment