Dit is echt een verrassend lekker en fris stukje vlees. Het is een plaatje op tafel en misschien nog wel belangrijker al twee dagen van te voren te bereiden.
De eerste dag maak je de marinade en stop je je beenham in een plastic zak die je volgiet met de marinade, deze leg je 24 uur in de koelkast. De volgende dag kan je de rest klaarmaken, zo hoeft het alleen nog maar in de oven op de dag dat je het wilt eten.
Wat heb je nodig en hoef maak je het?
Beenham uit de oven met sinaasappel en rozemarijn
Opbrengst: 4 personen
Materials
- 500 gram naturel beenham
- 1 sinasappel
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
- sap van een halve sinasappel
- 1 theelepel chilivlokken
- 2 takjes verse rozemarijn
- 1 ui
- 6 kerstomaatjes
Instructies
- Pers de halve sinasappel uit en doe dit in een goed afsluitbaar plastic zakje
- Pers het knoflook teentje uit en voeg het bij de sinaasappelsap
- Voeg ook de rozemarijn en chilivlokken toe
- Kerf met een scherp mesje de beenham kruislings in (zo kan de marinade goed intrekken)
- Doe ook de beenham in het plastic zakje en masseer de marinade in het vlees
- Leg het vlees voor 24 uur weg in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Haal het vlees uit de koelkast en leg het in een ovenschaal, verdeel de marinade over het vlees
- Snijd de ui in grove stukken en leg dit in de ovenschaal erbij
- Voeg ook de kerstomaatjes toe
- Snijd de verse rozemarijn in stukken en voeg deze ook toe aan de ovenschotel
- Snijd de overgebleven halve sinasappel in stukken en voeg ook deze toe aan de ovenschotel
- Zet de ovenschotel voor 45-60 minuten in de oven tot de beenham gaar is.
(Visited 357 times, 1 visits today)