Prei schotel met ham en heel veel kaas

Kaasliefhebbers opgelet hier komt een recept speciaal voor jullie!
Zijn jullie net als mij echte kaaskoppen, kan er op een tosti, ovenschotel of pizza niet genoeg kaas zitten, dan heb ik hier het ideale comfortfood recept.

Preischotel met ham en kaas

Niet het meeste gezonde, wel het allerlekkerste recept
Voorbereidingstijd15 minuten
Active Time25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: ham, kaas, prei
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

Voor de kaassaus

  • 50 gram bloem
  • 50 gram roomboter
  • 1 groentebouillionblokje
  • 500 ml melk
  • 200 gram geraspte jonge kaas

Voor de preischotel

  • 2 grote preien
  • 12 plakjes ham
  • 200 gram geraspte kaas
  • paar klontjes roomboter
  • snuf zout

Voor de aardappelpuree

  • 500 gram kruimige aardappels
  • 150 ml melk
  • klont roomboter
  • snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor po 200 graden (hete lucht)
  • Schil de aardappels en snij ze in stukken
  • Kook de aardappels 20 minuten in water met wat zout
  • Snijd ondertussen de prei in stukken van ongeveer 5 cm en spoel deze goed schoon onder de kraan
  • Kook de prei ongeveer 15 minuten met een snuf zout
  • Giet de aardappels af, verwarm de melk in een pannetje en doe de klont roomboter erbij.
  • Stamp de aardappelen en giet er telkens een beetje van het melk-botermengsels bij. Doe dit net zo lang tot je een lekkere smeuige aardappelpuree hebt.
  • Giet de prei af en laat even een beetje afkoelen
  • Wikkel de prei in een plakje ham en leg deze in de ovenschaal
  • Smelt voor de kaassaus de boter in een steelpan, laat de boter niet bruin worden!
  • Als de boter gesmolten is voeg je in 1x alle bloem erbij en blijf je goed roeren.
  • Roer ongeveer 2 minuten, dan is je bloem gaar. Giet vervolgens alle melk erbij en roer de klontjes eruit
  • Als de klontje eruit zijn voeg je het bouillionblokje toe
  • Zodra de saus begint te binden voeg je beetje bij beetje de kaas toe en laat dit smelten
  • Als alle kaas gesmolten is giet je de kaassaus over de prei in de ovenschaal, verdeel het goed over de prei
  • Schep de aardappelpuree erboven op en verdeel dit goed over de ovenschotel
  • Strooi de geraspte kaas erover en verdeel de klontje roomboter over de kaas
  • Zet de ovenschotel 25 minuten in de oven.
(Visited 228 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

2 comments