Als ik iets mag kiezen wat ik iedere dag zou kunnen eten dan is het wel een poke bowl.
Neem als basis sushi rijst en verder kan je het zelf zo lekker maken als je wilt.
Ik neem jullie in dit recept graag mee naar mijn ultieme poke bowl en zal ook wat variaties geven.
Hou jij van poke bowl of sushi?
Poke bowl
Materials
- 125 gram sushi rijst
- 1 eetlepel witte rijstazijn
- 1 theelepel suiker
- snuf zout
- ½ avocado
- ½ mango
- ¼ komkommer
- 100 gram verse zalm
- 50 gram Ebi fry gepaneerde garnalen die je alleen nog even hoeft te frituren (verkrijgbaar bij de visboer)
- 2 eetlepels honing-mosterdressing
- klein handje ongezoute cashewnoten
- klein handje gebakken uitjes
Instructies
- Maak de sushi rijst zoals op de verpakking staat beschreven (begin hier gerust al vroeg mee want de rijst moet volledig afkoelen)
- Verwarm de friteuze op en frituur de ebi fry
- Snijd ondertussen de mango en komkommer in kleine blokjes
- Snijd de avocado door de helft en snijd deze in reepjes
- Als de rijst klaar en afgekoeld is doe je deze in een grote kom
- Snijd de zalm in blokjes en leg deze aan 1 kan van de rijst
- Leg naast de zalm de blokjes komkommer en mango
- Leg daarnaast de afgekoelde ebi fry
- Leg daarnaast de avocado
- Verdeel de dressing er over en top af met wat gebakken uitjes en cashewnoten
Dit is de poke bowl zoals ik hem het aller lekkerste vind.
Maar je kan zoveel variëren. Hou je niet van vis? Je kan ook heel goed kip gebruiken, marineer deze dan wel van te voren.
Lente uitjes, rode bietjes, radijsjes, mais, alles wat je lekker vindt kan je erbij doen.
Mijn man vindt tonijn erg lekker en de Ebi Fry niet, dus zijn poke bowl bestaat altijd uit verse tonijn en verse zalm. En hij doet er graag een pepertje over.
Het is een gezonde maaltijd die je binnen no time op tafel zet. Ook heel erg leuk om kinderen hun eigen poke bowl te laten maken en ze erin te doen wat zij lekker vinden.
Wist je dat avocado enorm gezond is en dat het boordevol gezonde vetten zit. Linda schreef 6 heerlijke recepten met avocado.