Wereldgerecht #8 Indiase kip Jalfrezie

Ik had nog nooit van dit gerecht gehoord, maar toen ik het zag dacht ik, dit ziet er lekker uit en moet ik zeker eens maken.
Zo gezegd, zo gedaan, vorige week zaterdag besloot ik om dit gerecht te maken. En het was echt verrukkelijk!

Het is een curry gerecht met heerlijke kruidige kip, groente en rijst. De curry liefhebbers gaan dit gerecht zeker waarderen. Het is niet pittig dus ook kinderen kunnen het goed eten.

Indiase kip Jalfrezie

Voorbereidingstijd20 min
Active Time20 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Yield: 4 personen
Auteur: Marjolijn

Materials

Specerijenmix

  • Snuf zout
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijn
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 theelepel kurkuma

Kruidenmix

  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • snufje zout
  • 2 theelepels koriander (gedroogd of vers)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • ½ groente bouillionblokje
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel kardemom

Overige

  • 400 gram kippendijen
  • 250 gram sperziebonen
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • olijfolie
  • rijst

Instructies

  • Snijd de kippendijen in blokjes en meng deze met de specerijenmix en 2 eetlepels olijfolie, laat dit 10 minuten marineren
  • Snijd ondertussen de groente, de uien en tomaten in grove stukken, de sperziebonen in 2 of 3 stukjes en de paprika's in reepjes
  • Kook de sperziebonen 5 minuten
  • Kook water voor de rijst
  • Voeg de rijst toe en bereid zoals op de verpakking staat
  • Bak de kip in een braadpan, als het goed is hoef je geen extra boter of olie toe te voegen.
  • Voeg na 5 minuten alle groente toe en bak dit op hoog vuur nog 4 minuten
  • Voeg de kruidenmix en 100 ml water toe en roer alles goed door
  • Laat alles nog 3-5 minuten doorkoken
  • Giet de rijst af en laat droog stomen met het deksel op de pan
  • Serveer de kip en rijst apart.
Please follow and like us:

About the author

Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View all posts

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept