Ik had nog nooit van dit gerecht gehoord, maar toen ik het zag dacht ik, dit ziet er lekker uit en moet ik zeker eens maken.
Zo gezegd, zo gedaan, vorige week zaterdag besloot ik om dit gerecht te maken. En het was echt verrukkelijk!
Het is een curry gerecht met heerlijke kruidige kip, groente en rijst. De curry liefhebbers gaan dit gerecht zeker waarderen. Het is niet pittig dus ook kinderen kunnen het goed eten.
Alle kruiden kocht ik bij Van Beekum Specerijen.
Indiase kip Jalfrezie
Opbrengst: 4 personen
Materials
Specerijenmix
- Snuf zout
- 1 eetlepel uienpoeder
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel paprikapoeder
- ½ theelepel komijn
- 2 theelepels sesamolie
- 1 theelepel kurkuma
Kruidenmix
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- snufje zout
- 2 theelepels koriander (gedroogd of vers)
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 eetlepel kurkuma
- ½ groente bouillionblokje
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1 theelepel kardemom
Overige
- 400 gram kippendijen
- 250 gram sperziebonen
- 2 tomaten
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- olijfolie
- rijst
Instructies
- Snijd de kippendijen in blokjes en meng deze met de specerijenmix en 2 eetlepels olijfolie, laat dit 10 minuten marineren
- Snijd ondertussen de groente, de uien en tomaten in grove stukken, de sperziebonen in 2 of 3 stukjes en de paprika's in reepjes
- Kook de sperziebonen 5 minuten
- Kook water voor de rijst
- Voeg de rijst toe en bereid zoals op de verpakking staat
- Bak de kip in een braadpan, als het goed is hoef je geen extra boter of olie toe te voegen.
- Voeg na 5 minuten alle groente toe en bak dit op hoog vuur nog 4 minuten
- Voeg de kruidenmix en 100 ml water toe en roer alles goed door
- Laat alles nog 3-5 minuten doorkoken
- Giet de rijst af en laat droog stomen met het deksel op de pan
- Serveer de kip en rijst apart.
(Visited 224 times, 1 visits today)
Het was heerlijk!
Wat goed om te horen!