Hoe uitgekookt ben jij?

Je herkent het vast wel, drukke baan, druk gezin, wat zullen we vandaag eens eten? Lust ikke niet, hoef ikke niet, het is al laat dus we eten maar pizza of patat enz.
Dat is vanaf nu verleden tijd dankzij Uitgekookt.nl. Een uniek concept waar je maaltijden kunt bestellen, die vervolgens op een door jouw gekozen dag bij je thuis bezorgd worden.

Het concept van uitgekookt

 Bij Uitgekook.nl kan je kiezen uit 26 maaltijden, met vlees, zonder vlees, met vis, wereldgerechten of Hollandse pot, er is voor ieder wat wils.
De maaltijden zijn vers en gezond zonder dat er allerlei toevoegingen aan toegevoegd worden (ha dat is precies waar Puur Koken voor staat).
Er zijn twee momenten per week waarop de maaltijden van Uitgekookt bij je thuis bezorgd worden, de tijden zijn heel ruim dus er zit vast een moment bij waarop je thuis bent.

Bij Uitgekookt zit je niet aan een abonnement vast. Je bestelt je maaltijden, je betaalt en that’s it! Geen verplichtingen, geen eeuwige reclame spam. Vind je het lekker dan bestel je weer, in de doos die je ontvangt zitten altijd de weekmenu’s van 3 weken vooruit, zo kan je alvast kijken of er iets lekker bij zit en dat in die week bestellen.

De keuze is reuze

 Ik mocht van Uitgekookt vier maaltijden uitzoeken om te proberen en daar een “leuk” stukje over schrijven.
Nu wonen wij in Duitsland en dat wat een beetje een probleem, want daar worden de boxen niet bezorgd. Maar gelukkig was een lieve vriendin zo lief om haar adres beschikbaar te stellen. Ik bestelde op dinsdag en koos vrijdag als leveringsdag. Donderdagavond kreeg ik een smsje dat de box tussen 10.30 en 12.30 geleverd zou worden. Super fijn om te weten, ook voor de vriendin die voor ontvangst thuis moest blijven. Om 11.00 uur is de doos netjes bezorgd door een, volgens de vriendin, super charmante en vriendelijke jongeman. Zij appte mij dat de doos was bezorgd en dus reed ik haar kant op om de doos op te halen.

Vriendin was zo lief geweest om de maaltijden in de koelkast te zetten en bij het openen van de doos was zij al begonnen met watertanden. Het zag er dan ook echt fantastisch uit. Niet de kleffe, smakeloze, veel te zoute maaltijden die in de supermarkten te vinden zijn. Maar verse producten die er op het oog al heel erg smakelijk uit zagen.

Proeven maar

Het geluk was dat ik deze week een aantal late diensten heb en dat ik de maaltijden gelijk kon uitproberen. Ik begon met de Nasi Goreng met een eitje. De maaltijden zijn na 4 minuten in de magnetron klaar om te eten (prik wel even gaatjes in het folie). Na 2 minuten begon het al heerlijk te ruiken in ons keukentje op het werk en kwamen er collega’s vragen wat er toch zo lekker rook. Dit rook en zag er echt heel anders uit dan de maaltijden in de supermarkt. Je ruikt en ziet gewoon dat het verse producten zijn.
Na 4 minuten kon het proeven eindelijk beginnen. Wat was dit ontzettend lekker, ik heb zitten smullen en baalde ontzettend dat mijn bordje leeg was.
De nasi is echt super lekker gekruid en het ommeletje is precies goed gebakken. In de maaltijden van de supermarkt maakt het vaak niet uit of je spinazie eet of bloemkool, het smaakt allemaal even smakeloos. Maar dit, dit is toch wel een maaltijd op niveau, met herkenbare groente, niet te zout en heerlijk gekruid.

De volgende dag besloot ik om de macaroni met ham en kaas mee te nemen.
Wederom vulde de keuken zich met een heerlijke geur van pastasaus, kaas en kruiden. En wederom kwamen er collega’s kijken wat er nu toch zo lekker rook. Een aantal collega’s hebben een foto gemaakt van de maaltijd en de website en die zag ik tijdens de dienst al zoeken naar heerlijke maaltijden.

Want weet je wat ook zo handig is? Je kan de maaltijden prima invriezen. Dus bestel je vier maaltijden en heb je er die week maar twee nodig, dan vries je die andere twee gewoon in en gebruik je die wanneer je ze wel nodig hebt.

De dag daarna besloot ik om de bietjes met spek, ui en een rundervink te eten. Ik ben verzot op bietjes, maar eigenlijk alleen op de manier zoals mijn moeder ze klaar maakte. Dit was dus echt de ultieme proef op de som. 4 minuten wachten, heerlijke geuren enz enz. En toen het moment, die eerste hap….goddelijk! Dit is zo als bietjes horen te smaken, vers, puur, zonder poespas gewoon zoals de natuur het bedoelt heeft. Ook de rundervink was heerlijk gebakken en smaakte enorm goed.

Ik heb nu nog 1 maaltijd liggen, een pastinaakschotel, deze zal ik de eerst komende late dienst gaan eten. Ook deze ziet er fantastisch uit en ik kan niet wachten om deze te gaan eten.

Ben je nieuwsgierig geworden?

Leuk! En weet je wat nog leuker is? Je besteld je eerste proefbox met 4 maaltijden voor maar 15 euro. Dat is toch een koopje. En een ideale manier om de maaltijden van Uitgekookt.nl te leren kennen. Gaan jullie een proefbox bestellen? Laat mij vooral weten wat je hebt bestelt en hoe je de maaltijden vond.

Dit betreft een samenwerking tussen Uitgekookt.nl en Puur Koken. Dit artikel bevalt affiliate links, als je via deze links een bestelling plaatst krijg ik hier een vergoeding voor, het kost jou niks extra.
Dit artikel berust om mijn eigen eerlijke mening.

(Visited 12 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *