Met deze kip kerrie met kokos hoop ik een beetje zomer bij jullie te brengen. Want op de kalender mag het dan wel lente zijn, de lente laat erg lang op zich wachten brrr.
Leestip: Wagyu-beef
Kip kerrie
Deze kip kerrie mag ik wat mijn man betreft iedere dag wel op het menu zetten. Vraag ik hem, wat wil je eten? Dan zijn er een paar antwoorden mogelijk, maar meestal staat deze kip kerrie op 1. Toen ik hem dus vroeg wat hij op zijn verjaardag wilde eten….juist.
Voor dit kip kerrie recept gebruik ik ook heel graag weer de slowcooker. Het kan ook in een gewone pan, maar ja jullie kennen mij inmiddels 😉
Waar komt dit gerecht oorspronkelijk vandaan?
Over de oorsprong van kip kerrie kon ik niet zo veel vinden. Wel over de kerrie.
Kerrie komt oorspronkelijk uit India en is een mengelmoesje van verschillende soorten kruiden en specerijen. Maar kerrie zonder curry blaadjes is geen kerrie, dus dit hoort er sowieso in te zitten.
Eerlijke kruiden
Vinden jullie ook niet dat de kruiden en specerijen uit de winkel soms wat flets smaakt? Je kan er nog zoveel in doen je krijgt nooit echt een volle kerrie smaak.
Daarom koop ik mijn kruiden nooit meer in de supermarkt maar altijd bij Van Beekum Specerijen. Hier geen muf ruikende en flets smakende kruiden en specerijen, maar kruiden en specerijen die vol van geur en smaak zijn.
Die geur is trouwens wel een dingetjes als je een potje laat vallen haha. twee weken terug liet ik per ongeluk een potje kerrie omvallen, resultaat is dat de keuken tot op de dag van vandaag nog steeds naar kerrie ruikt en ook uit de stofzuiger komt nog steeds een vleugje kerrie geur LOL. En ja ik heb de keuken echt schoongemaakt, maar de kruiden en specerijen van Van Beekum zijn echt krachtig van geur, dus we wanen ons iedere dag nog een beetje in India.
Eet de kip kerrie met rijst en wij aten er sperzieboontjes bij.
Kip kerrie met kokos
Materials
- 750 gram kippendijen zonder bot In stukjes gesneden
- 400 ml kokosmelk
- 1 ui fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 2 cm gember geschild en geraspt
- 1 rode peper zaadlijsten verwijderd en in stukjes gesneden
- 70 gram tomatenpuree
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels korianderpoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- ½ eetlepel kurkumapoeder
- 1 eetlepel kerrie
Instructies
- Je kan de kip aanbakken als je dat wilt, ik heb dat niet gedaan
- Doe alles in de slowcooker, roer goed door en zet voor 6 uur op low. Proef op het laatst even en voeg eventueel wat zout toe.
- Wij aten er rijst en sperzieboontjes bij